Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Colorado: hétvégén kinyitott az első síterep

2013.10.15. Bata Attila

Vasárnap megkezdődött a síszezon az amerikai Colorado államban, Arapahoe Basin síterepén. Csodás időjárás, kék ég és körülbelül ezer vendég várta a nyitást. A négyezer méter körüli magasságban található síterep hagyományosan a szezont legkorábban megkezdő síterepek közé tartozik.
Az idény első üzemelő amerikai síterepének címét már ugyan Crystal Mountain (Washington állam) elhódította, de a szeptemberi nyitás csak egy napig, pontosabban három óráig tartott, amíg a 75 kisorsolt szerencsés a félméteres természetes és kezeletlen hóban csúszkálhatott. Másnap a síterep bezárt.

Az első nap
Arapahoe Basin nem az ideiglenes nyitásairól ismert, az idén is addig vártak, amíg a pálya teljes hosszában és szélességében el nem készülnek a közel fél méter vastag alappal. Az utóbbi napokban a természet is besegített, így négy nappal a tervezett időpont előtt sikerült kinyitni. Péntek reggel jelentették be a vasárnapi nyitást, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a leglelkesebbek azonnal letáboroztak a pénztár előtt, hogy elsők lehessenek.

Maggie Rose Carrigan, amerikai snowboardos filmje az első napról
Az első napon közel ezer síelő és snowboardos élvezte a csodás időt és a csúszást. Az is igaz, hogy kicsit sokan voltak, a pénztár és a lift előtti hosszabb sorok alakultak ki. A másik coloradói síterep, Loveland is régóta készül már a nyitásra, amely napokon belül megtörténhet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.