Menü ≡

Colorado: közel 50 fokkal lett hidegebb két nap alatt

2016.12.19. | Szerző: Bata Attila
Az elmúlt héten két komolyabb havazás is végigsöpört az Egyesült Államokban. Mindkét havazás rengeteg havat hozott, a másodikhoz pedig még szokatlan hideg is párosult. Az USA nagy része fázik, de aki Floridába utazna a 25 fok körüli időjárásért, annak sem kell aggódnia.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Voltak olyan területek a keleti részen, amelyek kétszer is részesültek a havazásból. Péntekről szombatra rendkívül gyorsan ereszkedett le a sarkvidéki levegő Kanada és az USA nagy részére. A hideg előtt sok helyen még 10-20 fok közötti hőmérsékletet mutattak a hőmérők, amelyet mínusz 20 fokos hideg váltott fel.

Természetesen extrém esetek is kialakultak. A coloradói Pueblo Memorial Airport 1440 méteres magasságban fekszik. Ma már inkább történelmi emlékhely, mint nagy forgalmú repülőtér, de még most is fogadnak/indítanak repülőgépeket. Szerencsére a repterek mérőállomásai folyamatosan rögzítik a meteorológiai adatokat, így érdekes dolgot láthattunk a hétvégén.

Az Ogimet adatai szerint helyi idő szerint péntek délután még 20,6 fokos napi maximumot mutatott a hőmérő. Aztán megérkezett a hirtelen hidegbetörés és közel 50 fokot süllyedt a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban már mínusz 28,3 fokot mértek, amely 48,9 fokos különbséget jelent rövid idő alatt!

New Hampshire, az észak-keleti síterepek örülnek a hidegnek és a hónak
Colorado más mérőállomásain és más államokban is hasonlót tapasztaltak. 30-40 fokos lehűlést több helyről is jelentettek.

A hétvégén sok helyen komoly hideget mértek az USA-ban. Nem volt ritka a mínusz 35 fok körüli hőmérséklet. Néhány ismertebb városban is nagyon hideg van: Minneapolis -29, Chicago -14 fokot mért tegnap. Floridában csak a tévében látnak havat, a hideget pedig nem nagyon érzik, hiszen Miamiban tegnap 30 fok volt.

Hójelentés: friss hó a coloradói síterepeken
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »