Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már Csehországban is lehetett síelni a hétvégén

2009.12.05. Bata Attila

Már Csehországban is lehetett síelni a hétvégén A december 5-i hétvégén újabb ország kerül fel arra a listára, ahol kinyitottak a síterepek. Csehországban a hóágyúknak köszönhetően egy rövid szakaszon már síelhettek a megrögzött cseh síőrültek. Európa többi részéhez hasonlóan, Csehországban is jelentősen késik a szezonkezdet.
Csehországban először a Fekete-hegységben (Cerna hora) található Janské Lázně síterepe nyitott ki az idén először. A nyitás inkább szimbolikus, mint komoly sportértékű, hiszen a síterep csak péntek reggel döntött a nyitás mellett. Az előző napok bizonytalan időjárása után péntek reggeltől folyamatosan mentek a hóágyúk és az Anděl (Angyal) lift melletti 300 méter hosszú pályára sikerült 15-20 cm vastag hótakarót elkészíteni. A hétvégén 250 cseh koronába (kb. 2600 Ft) kerül a napijegy.

A síterepnek egyébként közép-kelet-európai viszonyok között nem kell, hogy szégyenkezzen. Összesen 20 km hosszú pályarendszerrel büszkélkedhet, amelynek 77 százaléka hóágyúkkal behavazható. Ezen felül még 26 liftet is találunk itt, amelyek között üzemel egy kabinos, és három ülőlift is.

A síterep már októberben – a nagy osztrák havazással egyidőben – is hatalmas havazásban részesült, akkor inkább a sífutók és sítúrázók vették birtokukba a havas hegyoldalakat. A helyzet annyiban is hasonlít az osztrákokhoz, hogy a szezonkezdet itt is késik. Tavaly ilyenkor szinte már az összes cseh síterep üzemelt.

A cseh meteorológusok is figyelmeztetnek, hogy a következő hét elején még fagypont környékén alakulnak a hőmérsékletek, a hét közepétől azonban ismét megérkezik az enyhülés.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.