Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Csoda: túlélte a 20 ezer voltos áramütést a síterepen!

2013.09.26. | Szerző: Bata Attila
Második születésnapját ünnepelheti az olasz karbantartó, aki a Dolomitok egyik síterepén ért áramütés, amikor az egyik sílift állomásán dolgozott. A csodával határos módon csak másodfokú égési sérüléseket szenvedett, szinte be kellett zavarni a kórházba további kivizsgálásokra.
h i r d e t é s
Az Il Messaggero beszámolója szerint valóságos csoda, hogy a férfi életben maradt, miután 20 ezer voltos áramütés érte. A kezén és a lábán szenvedett másodfokú égési sebeket, a balesetre nem emlékszik, szinte azonnal felpattant és dolgozott volna tovább. A villanyszerelőt úgy kellett rábeszélni, hogy vonuljon be a kórházba egy 36 órás felülvizsgálatra. Az orvosok szerint hatalmas szerencséje volt, szeptember 23-a akár a második születésnapja, vagy a szerencsenapja is lehet a jövőben.

A San Marco lift (Kép: San Vito di Cadore síterepe)
A baleset a Dolomitokban található San Vito di Cadore síterepen történt, a San Marco lift létesítményében. A síterep 1990-ben került be a köztudatba miután komolyabb liftvásárlásokba fogtak. A San Marco kétszemélyes liftet 2000-ben építették, és ezzel már nyáron is népszerű lett a síterep a túrázók között.

Hasonló nagyfeszültségű áramütéses baleset sajnos hazánkban is történt. 2011 szeptemberében, a Veszprém megyei Dabroncon két ember meghalt, négyen pedig megsérültek, amikor munka közben 20 ezer voltos áramütés érte őket.
2013.09.26. 13:53:34 Egér 64
"egyik síterepén ért halálos áramütés, amikor az egyik sílift állomásán dolgozott. A csodával határos módon csak másodfokú égési sérüléseket szenvedett"
Most halálos vagy túlélte?
2013.09.26. 21:43:52 Bata Attila | sielok.hu
Köszi, javítva
2013.09.27. 08:51:21 Egér 64
:D
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »