Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csoda: túlélte a 20 ezer voltos áramütést a síterepen!

2013.09.26. Bata Attila

Második születésnapját ünnepelheti az olasz karbantartó, aki a Dolomitok egyik síterepén ért áramütés, amikor az egyik sílift állomásán dolgozott. A csodával határos módon csak másodfokú égési sérüléseket szenvedett, szinte be kellett zavarni a kórházba további kivizsgálásokra.
Az Il Messaggero beszámolója szerint valóságos csoda, hogy a férfi életben maradt, miután 20 ezer voltos áramütés érte. A kezén és a lábán szenvedett másodfokú égési sebeket, a balesetre nem emlékszik, szinte azonnal felpattant és dolgozott volna tovább. A villanyszerelőt úgy kellett rábeszélni, hogy vonuljon be a kórházba egy 36 órás felülvizsgálatra. Az orvosok szerint hatalmas szerencséje volt, szeptember 23-a akár a második születésnapja, vagy a szerencsenapja is lehet a jövőben.

A San Marco lift (Kép: San Vito di Cadore síterepe)
A San Marco lift (Kép: San Vito di Cadore síterepe)
A baleset a Dolomitokban található San Vito di Cadore síterepen történt, a San Marco lift létesítményében. A síterep 1990-ben került be a köztudatba miután komolyabb liftvásárlásokba fogtak. A San Marco kétszemélyes liftet 2000-ben építették, és ezzel már nyáron is népszerű lett a síterep a túrázók között.

Hasonló nagyfeszültségű áramütéses baleset sajnos hazánkban is történt. 2011 szeptemberében, a Veszprém megyei Dabroncon két ember meghalt, négyen pedig megsérültek, amikor munka közben 20 ezer voltos áramütés érte őket.
KOMMENTEK
Egér 64 | 2013.09.26. 13:53
"egyik síterepén ért halálos áramütés, amikor az egyik sílift állomásán dolgozott. A csodával határos módon csak másodfokú égési sérüléseket szenvedett"
Most halálos vagy túlélte?
Bata Attila | 2013.09.26. 21:43
Köszi, javítva
Egér 64 | 2013.09.27. 08:51
:D

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.