Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csodás képek: méteres hó Izlandon!

2018.12.04. Bata Attila

Izland északi részére már napok óta jelzik a havat a meteorológusok, de a mostani eredmény már jóval több a korábbi óvatos becsléseknél. Szinte naponta vastagodik, tegnap már meghaladta az egy métert. Ha marad a hideg, akkor a fehér karácsony már biztosnak tűnik ebben az országrészben.
Fotó: Akureyri Backpackers
Fotó: Akureyri Backpackers
Akureyri egy kb. 17 ezer lakosú város Izland északi részén, amelyet sokan Észak-Izland "fővárosának" is neveznek. Csütörtökön még csak 23 cm havat mért az Izlandi Meteorológiai Intézet, azonban tegnap estére a hóréteg már 105 centiméterre vastagodott. Mától már a keményebb hideg is megérkezett a környékre, így már napközben is mínusz 13-15 fokot mutatnak a hőmérők.

A havazás után az utakat nem tudták megtisztítani, így a helyiek leggyakoribb közlekedési módja mostanában a sífutás. A helyi rendőrség felhívta a helyiek figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Izland igazi fővárosa, Reykjavík még csak vár az első nagyobb havazásra. A mínusz hőmérsékletek és az erős szelek után ide is hamarosan megérkezik a havazás. Izlandra egy hidegfront hoz havat a következő időszakban és még a mostaninál is hidegebb levegőt. A helyiek abban bíznak, hogy ezek után fehér lesz a karácsony.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.