Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kisebb adó: olcsóbbak az éttermek Franciaországban

2009.12.28. Bata Attila

Kisebb adó: olcsóbbak az éttermek Franciaországban Az előszezoni árakat kihasználva lassan elindulnak az első magyar csoportok a francia síterepekre. A hójelentések jelenleg bizakodásra adnak okot, de még egy jó hírrel is szolgálhatunk. Az éttermi szolgáltatások az áfa csökkenése miatt valamivel olcsóbbak lesznek az idén, mint a tavalyi szezonban.
A július elején életbe lépett rendelet kedvező hatásait most érezhetik először a francia síterepekre látogató vendégek. Fontos változás következett be az éttermi szolgáltatások áfájában, amely az eddigi 19,6 százalékról 5,5 százalékra csökkent. Persze, az is igaz, hogy ilyenkor nem mindenhol találkozhatunk kisebb számokkal vendéglők étlapjain. Egy decemberi felmérés szerint a francia éttermek 55 százaléka csökkentette az árait az áfa csökkenéssel arányosan, vagyis az éttermek másik fele az áfa csökkenésből származó hasznot megtartotta saját magának.

Azt valószínűleg azonnal tudni fogjuk, hogy olyan vendéglőbe ültünk be, ahol az árakat csökkentették, hiszen ezek a vendéglők matricákkal, feliratokkal adják a vendégek tudtára, hogy ők csak 5,5 százalékot tesznek hozzá. Tehát érdemes azokon a helyen étkezni, ahol a tulajdonos nyíltan hirdeti, hogy itt érvényesítették az olcsóbb áfá-t, franciául a TVA-t.

A világ egyik legjobb síterepének, egyik legjobb részén, a Három-völgyben, Meribelben az alábbiak szerint alakultak az átlagárak. Egy fél literes ásványvíz 3,20-ról 3-ra, az üdítők 3,50-ről 3-ra, a kávé 2,50-ről 2-re, a napi desszert 8-ról 6-ra, a bolognai 12,50-ről 11-re, a gyermekmenü 14-ről 12-re csökkent. Még a korsó sör ára is csökkent átlagosan 7,50-ről 6,50-re. (Az árak euróban értendők)

Meribelben körülbelül 100 vendéglő csökkentette az árait, természetesen ezek a vendéglők jól láthatóan kitették az erről szóló matricákat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.