Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dél-Ausztria, Szlovénia: nagyobb havazás érkezik

2018.02.01. | Szerző: Bata Attila
Újabb havazás érkezik a közelünkbe és hozzánk a következő napokban. A legtöbb havat az osztrák-szlovén-olasz hármashatár környékére várjuk. Itt a magasabb részeken 50 cm friss hó érkezhet szombat reggelig. Ebből a havazásból mi is kaphatunk, főleg a nyugat-magyarországi régiók.
h i r d e t é s
Először esővel, havas esővel érkezik délről a front, majd később fokozatosan havazássá alakul a csapadék. Különösen a pénteki nap ígérkezik nehéznek közlekedési szempontból a karintiai és a szlovéniai utakon.

Ausztriában, főleg a déli tartományokban, Kelet-Tiroltól Karintiáig várható havazás. A nulla fok határa 500 méterre csökkenhet a völgyekben. Ezen magasság felett 30-50 cm havat várnak, a magasabb helyeken ennél is több hullhat. A havazás elérhet Salzburg és Stájerország magasabb régióiba is, ide 15-30 cm havat várnak a meteorológusok.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Havas utakra kell számítani és nagyobb forgalomra. Hétvégétől megkezdődik a síszünet a bécsi és alsó-ausztriai iskolákban, így többen indulhatnak el déli és nyugati osztrák síterepek irányába.

Szlovéniában péntek lesz a kritikus nap közlekedési szempontból. Ljubljana környékére 10-20 cm havat, a magyar határhoz közeli Muravidékre 5-15 cm havat jósolnak. A magasabb hegyekben gyorsan lehullhat 20-40 cm hó, ami jól jön a síterepeknek.

A délről érkező havazásból kapnak majd a horvát és boszniai hegyek és síterepek is.

Hazánkat is érinti a dolog, főleg az Alpokalja és a Bakony (Eplény) részesülhet a fenti havazásból. Az alábbi térkép az Időkép számítását mutatja a várható hómennyiségről.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »