Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vizsgák után: kitűnő hóviszonyok Dél-Franciaországban

2010.01.10. Bata Attila

Vizsgák után: kitűnő hóviszonyok Dél-Franciaországban Az előző napokban komoly havazás zúdult a dél-francia síterepekre. Ahogy mondani szokták, már legfőbb ideje volt, hiszen Karácsony óta már igencsak megkopott a hóréteg a pályákon, és lassan ismét elözönlik a magyar síelők a régió árban rendkívül kedvező síterepeit és szállásait.
Az elmúlt napok hatalmas havazási után a legtöbb helyen 30-70 cm friss hóval gyarapodtak a síterepek Dél-Franciaországban. Az alsó állomásokon szinte mindenhol legalább egy méteres hóvastagsággal találkozunk, de külön kiemelkedik Montgenèvre, ahol a legfrissebb adatok szerint már 160 cm hó fogadja a síelőket a síterep aljában. A felsőbb régiókban pedig igazán pazar hóviszonyokra számíthatnak, akik mostanában indulnak útra, szinte mindenhol két méter körüli hóréteget mérnek a liftek hegyállomásainak környékén. Ezeket a nagyszerű értékeket mérték többek között La Foux d'Allos, Serre Chevalier, Vars, Risoul és Praloup síterepein. Még Chaillol is, a környék legkisebb és legdélebbi fekvésű síterepe, 80-100 cm vastag havat jelentett erre a hétvégére.

A nagy havazás nem csak örömöt, hanem gondokat is okozott. A déli régiókban számos háztartás maradt áram nélkül a nagy havazás miatt, utakat kellett lezárni, és a közeli repülőtereken a forgalmat is fel kellett függeszteni. Isola 2000-ben tartják a hétvégén az Trophée Andros rally versenyt, ahol az autók és versenyzők a jeges és havas utakon mérik össze tudásukat. A verseny első napját lavinaveszély miatt el kellett halasztani, mert Isola 2000 hegyeiben előző nap 50 cm friss hó esett.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.