Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dél-Olaszország: rendkívüli havazás és hideg

2017.01.09. Bata Attila

Napok óta tombol a hideg Olaszországban is. A sors fura fintora, hogy amíg az Olasz-Alpokban továbbra is csak hideg van, addig Rómáról délre komoly mennyiségű hó hullott, sok helyen közel 30 évvel ezelőtt láttak utoljára havat.
Molise régió január 6-án
Molise régió január 6-án
A hideg napok óta gondot jelent Olaszországban. Megnehezíti a közlekedést és sajnos szedi az áldozatait is. Az utóbbi 72 órában nyolc halálos áldozatot követelt, köztük hat hajléktalant.

Campobasso
Campobasso
Az ország városaiban szinte mindenhol nulla fok alatti hőmérsékletekre ébredtek tegnap reggel is. Külön figyelemreméltó, hogy még Nápolyban is mínusz 6 fokot mutatott a hőmérő. Hatvan éve nem mértek itt ilyen hideget!

Havas Vezúv
Havas Vezúv
A turistáknak és persze a helyieknek is csodás látvány, a behavazott Vezúv kúpja.

Természetesen az Etna is havas, itt inkább az a nagy hír, hogy a közeli tengerparti Cataniában is havazott, amelyre 29 éve nem volt példa.

Porto Cesaro
Porto Cesaro
A déli részen pedig havazás és a széllel együtt hóviharok nehezítették a helyiek életét. Az egyik leginkább érintett rész a Puglia régió, amely ha az olasz térképre tekintünk, akkor a "csizma forma" sarkán helyezkedik el. Itt van ahol fél méter vastag a hó, de még a tengerpart is befehéredett. Az alábbi drón felvétel a Salentói-félszigeten készült, ahol utoljára 15 évvel ezelőtt havazott.

Porto Cesareo, Salento 20 cm hó
Bari
Bari
Molise régió január 6-án
Molise régió január 6-án
Molise régió január 6-án
Molise régió január 6-án
Pescopennataro
Pescopennataro
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.