Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dokumentum film készült Lara Gutról

2018.11.11. Bata Attila

November elején került a mozikba az egyik legtehetségesebb svájci síelőről szóló dokumentumfilm. A film lassan két éve készült, eredetileg tavaly jelent volna meg, de a síelő sajnálatos sérülése miatt csak most került a svájci mozikban.
Nem igazán gyakori, hogy egy női síelőről készüljön dokumentumfilm, az pedig végképp szokatlan, hogy egy 27 éves, a karrierje végétől még relatíve messze tartó versenyzőről ilyen jellegű filmet készítsenek.

A film ötlete és a forgatás kezdete még 2016-ra datálódik, amikor Gut megnyerte az összetett világkupát. 2012-ben már szerepelt egy filmben és az akkori rendezője úgy gondolta, hogy egy kamerával követi Gutot egészen a 2017-es svájci (St. Moritz) világbajnokságig, ahol várhatóan aranyat nyer, és akkor azonnal kijönnek a filmmel.

A film előzetese
A sors azonban nem ezt a forgatókönyvet követte. A hazaiak által aranyéremre várt nagy kedvenc bukott a kombinációban, térdszalagja elszakadt, vagy, ahogy a filmben fogalmaz, ami megsérülhetett a térdében, az mind tönkrement.

A rendezőnek sikerült rábeszélnie Gutot, hogy még egy éven át filmezze őt, és körülbelül 200 órányi anyagból készítették el a dokumentumfilmet. A sérülés fontos szerepet játszik a filmben, hiszen az előtte és utána történt eseményeket állítja szembe egymással.

A film igazából dokumentumfilmnek számít, de nincsenek benne interjúk, sőt, még a szokásos narrátor is hiányzik belőle. A film angol címe (Looking for Sunshine) amolyan hitvallás, áttételesen utal arra, mi ösztönzi Gutot az életben.

Bár megítélése kissé ellentmondásos, de Gut tehetségét szinte mindenki elismeri. Nagyon fiatalon robbant be a síelés élmezőnyébe, nyert már érmet olimpián és világbajnokságokon is, de az arany még hiányzik a gyűjteményéből.

Az idei nyáron kissé váratlanul férjhez ment a svájci labdarúgó válogatott 33 éves játékosához. A közösségi oldalakon nagyon lecsökkentette a szereplését, törölte az Instagram és Twitter oldalait, már csak a Facebookot használja néha-néha.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.