Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dolomitok: "áthidalták" a síelők és az autósok problémáját

2020.01.21. Bata Attila

Szombaton hivatalosan is átadták az olaszországi Dolomitok síterepének egyik érdekes, de hasznos építményét. A sípálya és az út keresztezősét úgy oldották meg, hogy az utat a sípálya alatt egy aluljárón vezették el.
A szezon kezdete óta nincs többé konfliktus Alpe di Siusi (Seiser Alm) síterepének Icario pályáján az autósok és a síelők között - írja a dél-tiroli hírportál. Ahogy több alpesi településen itt is keresztezi egymást a sípálya és az út, ahol a járművek közlekednek. A megoldás is hasonló, mint számos helyen, vagyis a síelők folytathatják útjukat a sípályán, mert az utat egy alagúttal átvezették a sípálya alatt.

Az aluljáró/felüljáró megvalósítása beleilleszkedik a síterep koncepciójába, vagyis folyamatosan lehessen síelni, minél kevesebbet kelljen lecsatolni. Ez utóbbi feltétel ezen a pályán idén már teljesül.

Az új megoldás nemcsak praktikus, hanem szemre sem néz ki rosszul. A fenti képen a téli viszonyokat látjuk. A felüljáró teljesen beültetett zöld gyeppel, így nyáron a környékbeli hegyekből nézve belesimul a tájképbe. A hidat egy helyi művész tervezte, amely érdekes látványt mutat, hiszen minden fala "ferdén áll".
Képek a hétvégi átadásra hívó szórólapról
Képek a hétvégi átadásra hívó szórólapról
KOMMENTEK
laci_si | 2020.01.21. 14:35
Ilyen alul/felül járó azért akad elég sok sípályán. Van ahol az autók mennek alul, másutt a sielők. Tavaly pont itt voltunk. Valóban volt pár "csoszogós" rész. Ha most eggyel kevesebb lett, az amúgy csak jó.
St Ulrich, vagy még inkább St Christina felé ha építenének sielhető bekötést (azaz pályát), annak nagyobb haszna lenne amúgy.
Dús Ernő | 2020.01.21. 20:19
Nagyon igaz. Nem kellene St. Ulrichban a fél várost átgyalogolni, vagy a másik végen a síbuszozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.