Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dolomitok: két havazás között nyitásra várva

2013.11.18. Bata Attila

A hétvégén a természet is besegített a Dolomitokban, a legmagasabb régiókban 50-60 cm friss hó hullott. November közepéhez képest tényleg bíztató a hóhelyzet, nagyon érik egy korai nyitás, az is elképzelhető, hogy ezen a héten kinyit az első síterep, még mielőtt a hétvégén megérkezne az újabb havazás.
Múlt hét elején már 2-3 napot sikerült hóágyúzni az olasz Dolomitok-hegység néhány síterepén. Aztán itt is melegre fordult az időjárás és a hóágyúzást le kellett állítani. Pénteken azonban egy hirtelen hidegbetöréssel a természet a sípályák segítségére sietett, és a felsőbb részeken 50-60 cm, az alsóbb tartományokban pedig 15-20 cm havat hozott.

Val Gardena-Gröden reklámfilm - túrázáshoz, sífutáshoz már van elég hó

Van ok az örömre, hiszen egyre biztatóbban néznek ki a pályák, és úgy néz ki, hogy a november 30-ra tervezett nyitást több helyen is előre tudják hozni. A régió sajtósa szerint ezen a héten „nagy verseny” lesz a majd a régió síterepei között, hogy hol lehet majd először síelni, és ebben a versenyben nem feltétlenül a nagyobb és ismertebb síterepeknek lesznek előnyei.

Cortinán a faluban közel 10 cm hó esett, de a pályákon már majdnem fél méter friss hó hullott. 40 cm havat kapott Faloria, amely péntekre tervezi a nyitást. Az olasz meteorológusok péntektől egy újabb hidegfrontot és havazást várnak, amely Olaszország több pontján, de már az alacsonyabb, 1000 méter alatti régióban is havat hozhat.

Solda (Sulden) - vasárnapi webkamera kép
Solda (Sulden) - vasárnapi webkamera kép
A régióhoz közel, Dél-Tirolban jelenleg két síterepen lehet síelni. A 3250 méter magasan található Solda (Sulden) terepén fenn 70 cm vastag a hó, és a hétvégén újabb pályát és liftet állítottak üzembe. A másik síelhető terep Val Senales (Schnalstal-gleccser).

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.