Menü ≡

Dolomitok: már síelhető a Sella Ronda

2014.12.19. | Szerző: sielok.hu
A Sella Ronda "körsízés" a világon egyedülálló síélményt ad az ide látogatóknak. A 4 nevezetes olasz sícentrumot (Val di Fassa, Arabba, Alta Badia, Val Gardena) összekötő 40 km-es útvonalon kb. 4-5 óra alatt lehet végigsíelni. A sípályákat szerdától már megnyitották a síelők előtt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Szerda óta mindkét irányban síelhető a Giro del Sella, ismertebb nevén a Sella Ronda körút az olasz Dolomitokban. A kör igazából még nem teljesen besíelhető. A Salei Belvedere részen a Passo Sella és Val di Fassa között még nem lehet a völgyig síelni (5-ös résznél a lenti térképen), itt egyelőre liftekkel kell folytatni az utat. Az üzemeltetők szerint a teljes körre sem kell már sokat várni, a mostani hétvégére behavazzák a még hiányzó szakaszt.
A Sella Rondát az teszi azonban abszolút egyedülállóvá, hogy ezt a kört 4 különálló síterepen való átsíeléssel lehet megtenni! Az út során viszonylag nagy távolságok miatt teljesen más hangulatú, adottságú pályaszakaszokat fedezhetünk fel. Sokan Sella Ronda egyik legnagyobb előnyének tartják, hogy egy nem 1-2 hegycsúcsról kell lecsúszni majd ugyanoda visszaliftezni, hanem a "körhinta" bejárása során valósággal "utazni" lehet sítalpakon hegyek és völgyek között.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »