Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: bringavilág a téli-nyári sportközpontban

2011.06.15. Árvay Sándor

Donovaly: bringavilág a téli-nyári sportközpontban Új sportágat avatott a magyar síelők közkedvelt szlovákiai terepe: pünkösdkor már kitűzték a cégtáblát is, s a nyári hónapokban immár Cykloaréna Donovaly néven fogadja vendégeit a határainkhoz közeli, Budapesttől alig kétszáz kilométerre levő sportcentrum.
A bringások 232,4 kilométeres útvonalon kacskaringózhatnak a környék dimbes-dombos terepein, s kifejezetten a hegyi kerékpárosok számára kialakított, 23 karbantartott pályán száguldozhatnak. Rózsahegyről (Ružomberok) és Besztercebányáról (Banská Bystrica) kerékpárút vezet Donovalyba.
A bringás központ vezetői arra törekednek, hogy az ide látogató turistáknak sok versenyt, izgalmas játékokat, vetélkedőket, egész napos, komplett programot kínáljanak – s a tervek szerint a sportolás mellett a vendégek gazdag kulturális ajánlatból is meríthetnek. A szállodák, vendéglátóhelyek az ígéretek szerint turistacsalogató szolgáltatásokkal, kedvező árakkal kívánják "bevezetni" a bringás centrumot.

Aki nem két keréken érkezik, az sem marad le a hegyi tekerés élményéről, hiszen a központi parkolóban, a DAMi’Sport kerékpárkölcsönzőben azok is bringához juthatnak, akik nem hoztak magukkal biciklit, s különböző kiegészítők - pumpák, lámpák, szelepek, kesztyűk, kulacsok - is megvásárolhatóak itt.

A Cykloaréna ünnepélyes megnyitóján az 1976-os montreali olimpia pályakerékpáros versenyének aranyérmese, az egykori világbajnok Anton Tkáč népszerűsítette a sportágat, s invitálta a vendégeket a hegyi terepek kerékpáron való bejárására.
Sportolni, persze eddig is lehetett Donovalyban – az ejtőernyős vitorlás repüléstől a nyári bobozásig hatalmas a választék. Már a településre érkezéskor, a Nova holára óránként induló felvonó parkolójánál felfigyelhetünk a 14 méter magas mászófalra, mely méretével Szlovákia legmagasabb ilyen létesítménye.

Az újonnan kiépített erdei akadálypálya, az úgynevezett kötélcentrum közvetlenül mászófal mellett, a Besztercebánya és Rózsahegy között futó E77 út szélén várja a látogatókat- több mint 500 m hosszával jelenleg a leghosszabb és legnagyobb mászó/csúszó akadálypálya Szlovákiában. Az útvonalak különböző nehézségi fokozatúak és más-más színűek, a gyerekeknek is kialakítottak egy pályát - természetesen kicsiknek, nagyoknak állandó felügyeletet biztosít a kiképzett személyzet.
A felvonó megállója és Husky bár közelében található a csúszdás bobpálya, amely az erdőben csaknem egy kilométeres robogást kínál, ugratókkal, éles kanyarokkal megtűzdelt szakaszokkal. Ha felgyorsulunk, akár 45 km/órás sebességet is elér a járgány.

További infó, térképek és programok: www.parksnow.sk
KOMMENTEK

Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.