Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly decembertől várja a magyar síelőket is

2022.11.20. sielok.hu

A magyarok egyik kedvenc szlovákiai síközpontjában idén is biztosan megkezdődik a szezon. A tervek szerint december elején.
Telemix felvonó: zárt kabinokban vagy nyitott üléseken is utazhatunk
Telemix felvonó: zárt kabinokban vagy nyitott üléseken is utazhatunk
Akinek a halálhírét keltik, az bizony sokáig él. Nyár óta mást sem hallunk, csakhogy kinyitnak-e a szlovák síterepek és vajon lesz-e idén síelés. Donovalyban ez hivatalosan régen eldőlt, amikor meghirdették a szezonbérleteket (eléggé jó áron), de már előtte is lehetett oktatásra jelentkezni 2022-23 telére. Úgyhogy, az idén biztosan nem marad el a síszezon, amely remek hír az előző két év járványügyi korlátozásai után. Az is biztosnak látszik, hogy senki sem akar semmilyen járványügyi korlátozást bevezetni az idén.
A síterep elkészítette angol nyelvű beharangozóját a 2022/23-as szezonra
Ha már az áraknál tartunk, jegyezzük meg, hogy szinte minden síterep árat emel az energiaárak drágulása miatt. Donovalyban a szlovákiai infláció alatt emelkednek idén a bérletárak, de a síközpont többi szolgáltatását a tavalyi árakon kínálja. Napijegyeknél és bérleteknél ne várjunk a vásárlással a csúszás előtti utolsó pillanatig. Elővételben, az interneten vásárolva akár napi öt euróval is olcsóbb lehet a napijegy főszezonban.
Esti síelés főszezonban naponta (Kép: Marek Hajkovsky / DONOVALY Park Snow)
Esti síelés főszezonban naponta (Kép: Marek Hajkovsky / DONOVALY Park Snow)
Az idei szezonban is maradnak a korábban népszerű szolgáltatások, amelyekből a fenti videóban is láthatunk ízelítőt. Tavaly népszerűvé vált a "Fresh Track" , amikor korán reggel, a többi síelő előtt, a frissen előkészített pályákon, tömeg nélkül lehet húzni az íveket. A másfél órás síelést fél kilenctől egy kiadós reggeli zárja a pálya mellett.
Frissen előkészített pályák kora reggel (Kép: Marek Hajkovsky / DONOVALY Park Snow)
Frissen előkészített pályák kora reggel (Kép: Marek Hajkovsky / DONOVALY Park Snow)
Az idei szezon újdonsága, hogy a Zahradiste oldalon kapukkal tűzött versenypályát (Race Track) alakítottak ki, ahol a célban az időnket is megtudhatjuk, így hamar kiderülhet, hogy ki a leggyorsabb a társaságban.

Donovaly szokás szerint azokat is várja, akik nem csak a lejtőkön akarnak lecsúszni. Egyre népszerűbb a sífutás , főszezonban 25 kilométernyi karbantartott pálya várja ennek az egészséges sportnak a hódolóit. Ha mégis a meredekebb lejtőket választanánk, de lécek nélkül, akkor az idén bérelhető a Snooc Ski és Cart. Az előbbi olyan, mint amikor a szánkót keresztezik a síléccel (pl. snowbike), az utóbbi elől vastagabb talpat kapott, hátul pedig gumikerekeken száguld. Mindkét ülőalkalmatosságot érdemes kipróbálni egy-egy csúszásra!
Egyre népszerűbb a sífutás és a sítúrázás a környék hegyeiben
Egyre népszerűbb a sífutás és a sítúrázás a környék hegyeiben
A szezon tehát decemberben kezdődhet, és mivel a magyarok körében felkapott síterepről van szó, így az első napoktól egészen szezonzárásig többször is beszámolunk az érdekességekről.

Szezonbérlet árak

2022.10.10-én 10 órától kezdték meg a szezonbérletek árusítását, akkor 199 eurós árral. Az ár a szezonhoz közeledve emelkedik, december 23-ig 299 euróért kapható. Az elővételben vett szezonbérlet már 6 nap után már behozza az árát. Sőt! Még hamarabb, ha azt is beleszámoljuk, hogy az esti síelésre is érvényes. Az pedig csak hab a tortán, hogy a síbérlettel egész nyáron lehet lanovkázni a Nova Holá oldalon. Ezen felül, a szezonbérlettel rendelkezők a síterep vendéglőiben 15%-os kedvezménnyel fogyaszthatják a helyi specialitásokat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalúpkovo
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.