Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dráma Tirolban: öt áldozatot követelt a szombati lavina

2016.02.06. Bata Attila

Szombat délelőtt az ötfokozatú skálán 3-as fokozatú lavinaveszély volt érvényben Tirolban. A nap folyamán 18 kisebb-nagyobb lavináról érkezett jelentés. A legszomorúbb eset Wattener Lizum környékén történt, ahol egy 17 fős sítúrázó csoportot sodort el a hóomlás. Eddig öt halálos áldozatot találtak.
Az ORF jelentése szerint a Wattener Lizum melletti Geierspitzte északkeleti oldalában hatalmas lavina indult meg nem sokkal 12 óra után, 2000 méteres magasságban. A több száz méter széles és öt méter magas lavina két cseh sítúrázó csoportot sodort el, összesen 17 túrázóval, illetve köztük két hegyivezetővel.

A csoportok a Lizumer Hütte vendégei voltak. A hütte üzemeltetője többször is figyelmeztette a társaságot a lavinaveszélyre, akik ennek ellenére elindultak. Az osztrák tévének adott interjúban kijelentette, hogy ő csak figyelmeztetni tudta őket, megtiltani nem lehetett nekik. 

A hegyimentőket 12:15-kor riadóztatták, akik helikopterekkel és kereső kutyákkal érkeztek a szerencsétlenség helyszínére. A bajbajutottak közül többen saját magukat ki tudták szabadítani a hó fogságából. A hegyimentők öt halálos áldozatot találtak, az egyik sítúrázót komoly sérülésekkel szállították kórházba. 
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.