Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dumity Richárd parasíelő indul a pekingi paralimpián

2022.02.28. sielok.hu

A XIII. Téli Paralimpiai Játékokat 2022. március 4. és 13. között rendezik meg Pekingben. Hazánk immáron ötödik alkalommal vesz részt a téli játékokon. Magyarországot sportolóként Dumity Richárd parasíelő képviseli.
2022. február 22-én a Sportok Házában, a Magyar Parasport Napján szervezett konferencián esküt tett a pekingi Paralimpiára készülő küldöttség. | Kép: Holtpont SE
2022. február 22-én a Sportok Házában, a Magyar Parasport Napján szervezett konferencián esküt tett a pekingi Paralimpiára készülő küldöttség. | Kép: Holtpont SE
Február közepén érkezett a hír, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) tájékoztatása alapján Dumity Richárd, a Magyar Síakadémia versenyzője indulhat Pekingben a Téli Paralimpiai Játékokon, miután a szervezet elfogadta a kvótájáért beadott szabadkártya kérelmet.

Ricsi idén több nemzetközi versenyen, köztük világbajnokságon is összemérhette tudását a sportág legjobbjaival, most legutóbb pedig Svájcban rendezett Európa kupán ért el kiemelkedő eredményeket. Eredeti célkitűzés a 2026-os milánói téli játékokon való szereplés volt, ám magabiztos teljesítményének köszönhetően már Kínában is paralimpiai részvevővé válik.

A XIII. Téli Paralimpiai Játékokat március 4. és 13. között rendezik meg Pekingben. Hazánk, immáron ötödik alkalommal képviselteti magát a téli játékokon.

Magyar Paralimpiai Bizottság fő támogatója a K&H Bank. A pénteken tartott sajtótájékoztatón így nyilatkozott Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója: „Elkötelezett támogatóként továbbra is szándékunkban áll a Magyar Paralimpiai Csapat mellett állni. Az aláírt együttműködés értelmében a K&H 2024-ig a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad. A 2024-es párizsi játékok már az ötödik közös nyári paralimpiánk lesz. A Bizottság támogatása mellett újraindítjuk a sportolók egyéni támogatását is: K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogramunk keretében idén tavasszal újabb három kiemelkedő parasportolót választunk ki szakértői zsűri segítségével, segítve őket a mindennapi akadályok leküzdésében.”
Magyar Paralimpiai Bizottságot fő támogatója a K&H Bank
Magyar Paralimpiai Bizottságot fő támogatója a K&H Bank
A Magyar Paralimpiai Csapatot a Nivelco Zrt is támogatja.
Dumity Richárd mindössze háromévesen, egy baleset következtében kényszerült kerekesszékbe. Derék alatti bénulása ellenére már gyermekként több sportágat kipróbált, így ismerkedett meg a handbike-kal és a monosízéssel. Sportba vetett szeretete és hite az évek alatt sem hagytak alább, sőt a sportolás mindennapjainak jelentős részévé vált.
Március 10-én és 12-én szurkolhatunk a 25 éves magyar sportolónak.
Fotó: Réti Gerzson
Fotó: Réti Gerzson
További infó: hparalimpia.hu 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.