Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy apró salzburgi síterep megmenekült a bezárástól

2019.10.01. Bata Attila

Jó hír az apróbb síterepek kedvelőinek, a salzburgi Hahnbaum (St. Johann) megmenekült a bezárástól.
St. Johann-Hahnbaum síterepe ugyan a Ski Amadé, vagy azon belül a szűkebb régió, a Snow Space része, de kicsit távolabb helyezkedik el az összekötött sípályák forgalmától. Hétkilométernyi pályáját három sílift szolgálja ki, köztük egy kétszemélyes ülőlift, amely az egész síterepnek a motorja.
A síterep a környék sítérképén
A síterep a környék sítérképén
Ez a motor kissé elavult már. Nem csoda, hiszen 1950. december 22-én adták át, akkor még Ausztria legmodernebb síliftjének számított. Közel 70 év alatt azért eljárt felette az idő, még úgy is, hogy 43 évvel ezelőtt egyszer felújították, azóta változatlan állapotban szállította a vendégeket.

A szállításban sem egy rakéta, az 1753 méteres távot és 509 méteres szintkülönbséget (619 m - 1128 m) kb. 16 perc alatt tette meg. Szóval, idős, elavult és a fenntartása vitte a pénzt. Az év elején a helyi önkormányzati választások egyik témájává vált a sorsa, és a polgármester eldöntötte, hogy a közösség nem finanszírozza tovább néhány ember drága kedvtelését. Eldöntötték, hogy bezárják a liftet, amely szinte egyet jelentett a síterep végével is.
A csákányos és mellette az ülőlift
A csákányos és mellette az ülőlift
A helyiek azonban nem nyugodtak bele, és a "néhány emberből" közel négyezren írták alá a petíciót, amelyben a lift üzemeltetésének folytatását kérik. Érvelésüket természetesen nosztalgikus és szívhez szóló okok vezették. Egy apró síterep, amelyen nyugodtan tanulhat mindenki síelni, a régió egyik titkos kincse, és hasonló érvek, amelyekkel nehéz vitatkozni. Aki pedig csak a számokat nézné, annak megüzenték, hogy Ausztria egyik leggazdagabb régiójáról beszélünk, nem lehet, hogy nincs pénz egy ilyen fontos intézmény fenntartására. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.