Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavaly ilyenkor már síeltünk a Ski amadé terepein

2010.10.18. Bata Attila

Tavaly ilyenkor már síeltünk a Ski amadé terepein Pontosan egy évvel ezelőtt, tavaly ilyenkor már lehetett síelni Ausztriában. Először Turracher Höhe nyitott ki, majd a Ski amadé síterepei. Az idén „késik” a szezon, de például Reiteralmon már mától hóágyúznak. Az egyéves évfordulón azt nézzük meg, hogy megérte-e az osztrák síterepeknek a tavalyi korai nyitás.
Tavaly október 17-én szinte egyszerre nyitott ki a Ski amadé három terepe, Planai, Hauser Kaibling és Reiteralm. Soha ilyen korán nem kezdődött el a szezon még ezeken a síterepeken, és valószínűleg ez sokáig megdönthetetlen rekord marad. Az októberi nyitás után természetesen jöttek még enyhébb időszakok, amelyek nem tettek jót a pályának. Így egy év távlatából, érdemes feltenni a kérdést, vajon megérte-e a korai nyitás?

Ernst Trummer, Planai síterepének vezetője szerint, az előszezon sosem nyereséges, tehát pénzügyileg biztosan nem. Ellenben nagyon hamar híre ment, hogy egy síterep októberben megkezdi a szezont. Ez a hír sokat szerepelt a médiában és hatalmas volt a reklámértéke, nem csak Ausztriában, hanem külföldön is. A síterep és a régió folyamatos és ingyenes reklámot kapott a sajtóban. További pozitívum volt, hogy a korai nyitás hatására fellendült a helyi turizmus és a sportboltok forgalma.

Reiteralm hétfő reggel, már működnek a hóágyúk
Reiteralm hétfő reggel, már működnek a hóágyúk
Az idei kezdet még teljesen bizonytalan. Trummer szerint teljesen ellentmondó időjárási előrejelzéseket kaptak a következő napokról, így egyelőre még várnak a kedvező alkalomra. (Az interjú még múlt héten készült, azóta megérkezett a tél és a havazás.)

Planai az idén nem biztos, hogy szomorkodna, ha elmaradna a korai tél, hiszen hatalmas építkezések zajlanak a síterepen, amelyek sokkal jobban haladnának, ha enyhébb lenne az időjárás. Mindenesetre a hidegre is felkészültek, a hóágyúk már a pálya mellett állnak, csak a rajtra várnak. Az utóbbi időkben a síterepnek sikerült olyan képet kialakítania magáról, hogy a síelők nyugodtan bízhatnak az itteni hóágyúzás hatékonyságában.

A szomszédos Reiteralmon pedig már működnek is a hóágyúk. Itt már a múlt héten is beindították őket, akkor még csak tesztelték őket. Reiteralm hagyományosan korán behavazza a felsőbb pályáit, ahol novemberben az osztrák válogatott szokott gyakorolni, és a nagyközönséget csak hétvégenként engedik a pályára. Az idén november 9-én már Európa Kupa versenyeket rendeznének, addigra elő kellene készíteni a pályát.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.