Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Egy házaspár megépítette a legnagyobb hólabirintust

2019.03.07. | Szerző: Bata Attila
A Guinness Világrekordok ellenőrei hitelesítették a kanadai Thunder Bay településen található hóból épített labirintust, amely a héten kiadott tanúsítvány szerint a világ legnagyobb alapterületű építménye ebben a kategóriában.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A Masse házaspár már évek óta épít kukoricaföldjén labirintusokat, az utóbbi időben pedig már hóból is a dermesztő kanadai hidegben. Az idei szezonban az elmúlt évek legrosszabb termését hozták a kukoricaföldek, így nem volt mit tenni, a veszteségeket a hólabirintusból remélték csökkenteni.

50 ezer kanadai dollárt (kb. 10,4 millió forint) szántak az új, megnövelt méretű hólabirintus megépítésére. Hiába, a kukoricásban sokkal könnyebb kiépíteni a járatokat, egy gép végigmegy és kész a labirintus. Télen havat kell szerezni, 180 cm magas hófalakat kell építeni, így sokkal több a munka és a költség is.

Előzetesen konzultáltak a Guinness szakembereivel, akik sokáig ragaszkodtak ahhoz, hogy a labirintusnak csak egy bejárata és kijárata legyen, de a házaspárnak sikerült meggyőznie őket, hogy a helyi mínusz 40 fokban ez nem annyira biztonságos.

A látogatókat ezért is komoly elismerés illeti, hiszen szinte egész télen kemény mínuszokban kellett megtalálniuk az utat a labirintusban.

Ellenőrzések után a hólabirintus mérete hivatalosan 2789,11 négyzetméter.

Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt Zakopánéban is építettek hasonló labirintust, amelyet azóta minden télen ismét megépítenek. A zakopanei labirintus a "világ legnagyobb hólabirintusa" szlogennel hirdeti magát. Ennek a méretéről nem találtunk pontos információt, a legtöbb leírás 2500-3000 négyzetméter közé teszi a méretét.

Valószínűleg jövőre komoly harc lesz a rekordért, hiszen a lengyelek mellett Kanadában is számos hólabirintust építenek telente.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 21 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.