Menü ≡

Egyesületté alakult a Chernel István Sí Klaszter

2020.10.29. | Szerző: sielok.hu
2020. október 28-án, a 90 éves Normafa Síházhoz kapott meghívást a magyarországi Sí Klaszter tagsága, és összesen 20 különböző szervezet részvételével megalapították a Chernel István Sí és Turisztikai Egyesületet.
A Normafa Síház előtt az egyesület alapító tagjai
h i r d e t é s
A Sí Klaszter öt és fél évvel ezelőtt, 2014. május 22-én, 15 alapító szervezettel alakult meg. Egyik középtávú célja volt, hogy egyesületté alakuljon. Az elmúlt évek során számos olyan fejlesztés megvalósult a magyar sípályákon, melyben nagy szerepe volt a klasztertagságnak.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A megjelentek megválasztották az egyesület elnökét, Fehér Gyulát, majd a két elnökségi tagot, dr. Egri Katalint, a Síoktatók Magyarországi Szövetség elnökét és Kőrösi Pétert, a Mátraszentistváni Sípark vezetőjét. Gyakorlatilag az eddigi elnökség dolgozik tovább. Felügyelő Bizottság elnökének Mikó Gergely, FB tagoknak Gramantik Csaba és Fülöp György került megválasztásra.
Az alakuló ülés után a tagok bejárták az épülő Normafa Park új épületeit, valamint a Normafa környékét. Anna-réten pedig megtekintették a tervezett sífutópálya és szánkópálya területét.
2020.10.30. 17:49:39 melokaktusz
A Síelj Itthon programot maximálisan támogatom. Szükség van az új épületekre, a régiek felújítására, de ez mit sem ér felvonók és hóágyuk nélkül. Jelenleg is több síterepünk rendelkezik felvonóval, de hó hiány miatt nem tudnak üzemelni.
Nem feltétlen a külföldi sí terepekkel kell felvenni a versenyt, hanem a cél az lenne, hogy az országban minél több helyen elérhető közelségben legyen hóágyuzott pálya.
Ez irányban vannak-e tervek.

Üdv. István
2020.10.31. 08:38:21 skioutlet
Köszönet melokaktusz realista hozzászólásáért. Kérdésedre: honlapunk egyik tegnapi cikkében az Eplényben most megvalósuló hógyártókapacitás 20%-os bővítéséről is szó esik. Ezen felül egy másik síterepen jelenleg is kivitelezési munkálatok folynak, hógyártás kapacitás bővítése terén. Tervek pedig további három helyszínre vonatkozóan készek. Az engedélyeztetési eljárások jelentik a legnagyobb kihívást. Honlapunkon mindig beszámolunk a megvalósult fejlesztésekről, a fejlesztési tervek kisebb része is megtalálható.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »