Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Egyre több turistát vonz a Magas-Tátra

2016.09.20. | Szerző: sielok.hu
A magas-tátrai régió számára a végéhez közeledő idei nyári idény az egyik legsikeresebbnek számít Szlovákia önállósodása óta – nyilatkozta a Región Vysoké Tatry körzeti idegenforgalmi szervezet (OOCR) ügyvezető igazgatója, Andrea ®igová, hozzátéve: az utóbbi hónapokban több százezren keresték fel ezt a térséget.
h i r d e t é s
A szervezet azonban még nem rendelkezik a szünidei hónapokra vonatkozó hivatalos adatokkal. ®igová elmondta: az előzetes becslések alapján állítható: úgy az egy-egy napra érkező alkalmi látogatóik, mint a szállóvendégeik száma jelentősen nőtt. Ez az OOCR-ben tömörülő önkormányzatok (Magas-Tátra, Poprád, Csorba község) által beszedett helyi adó nagyságából is kiderült.

Vendégeik közel 60 százalékát a szlovák turisták képezték. A külföldiek közül pedig ®igová szerint a legnépesebb csoportot a csehek és a lengyelek alkották. "Rajtuk kívül német, magyar, izraeli, nagy-britanniai, valamint japán, ausztráliai, koreai és kanadai turistáink is voltak" - tájékoztatott.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Úgy véli, hogy a látogatottság növekedésének kedvező mivoltához a hegyvidék szépségén kívül a világszerte romló biztonsági helyzet és az a tény is hozzájárult: sok szlovák és cseh polgár Szlovákiában kívánt üdülni, amihez a kellemes nyári időjárás, valamint a teljeskörű minőségi szolgáltatások, illetve rendezvények (főként az ún. Medve Napok), közkedvelt családi programok gazdag választéka is adott volt - írja a Szlovákiai Magyar Televíziós Portál.
2016.09.21. 12:04:39 bouquetk
A Tátra sajnos a főidényben betelt. Tumultuózus jelenetek a népszerű hágókon, csúcsokon. A Tengerszem csúcson annyian vannak egy szép nap, hogy nem lehet elférni. Persze vannak időszakok, és helyek ahol még lehet élvezni az igazi Tátrát, de az tiltott időszak, és nem jelzett utak, ami tilos.
2016.09.23. 20:28:12 pistamester
Nem csak a Rysy-n, hanem a Kriván-on is embertömeg, még hétköznap is. Mellette hétvégén gyakorlatilag lehetetlen parkolni Tátralomnicon, a Tarajka-i siklóra órás sorbanállás...
E mellett a Tátrai villamoson tömeg, alig lehet felférni, a Csorba-tói fogaskerekűn olyan utaslemaradás, hogy csak pislog az ember....

Egyszóval a jelenlegi infrastruktúra már alig bírja kiszolgálni az igényeket, és a hegyeken is iszonyat tömeg van....
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 70 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.