Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eladó egy osztrák síterep, teljes felszereléssel

2023.10.26. Bata Attila

Ritka alkalom, hogy nem is olyan messze a magyar határtól, Soprontól kb. 216 kilométerre, Ausztriában eladó egy ilyen síterep. Az ajánlat különlegességét az adja, hogy a jelenlegi tulajdonos nem akarja darabonként értékesíteni a vagyontárgyait, pl. a sílifteket, a hóágyúkat, ratrakokat, a hüttét vagy a szállodát, hanem a teljes síterep egyben, szőröstül-bőröstül eladó.
Kép: Ski-Hohentauern
Kép: Ski-Hohentauern
A stájerországi Hohentauern (1230-1700 m) nálunk is szerepel a síterepek között. Tulajdonosa Erich Moscher, jelenleg már a 82. évében jár és ebben a korban már szívesen átadná az egészet egy megbízható üzemeltetőnek. Moscher egy igazi sílegenda, akiket az Alpokban pionírokként szokás emlegetni a síelés világában. Saját maga hozta létre a síterepet évtizedekkel ezelőtt és fejlesztette az évek alatt. Most pedig szívesen átadná a stafétabotot. Mivel már lánya is nyugdíjba ment, a későbbi generáció nem érdeklődik, így egy megbízható, szakmai befektetőre várnak. A legtöbb síterepen szinte külön értesítenek minden vagyontárgyat a nagyobb haszon reményében, itt erről szó sincs. Minden egyben eladó, hiszen a szándék teljesen egyértelmű, a síelésnek itt továbbra is életben kell maradnia, szolgálnia kell a helyi közösséget.
Kép: Ski-Hohentauern
Kép: Ski-Hohentauern
Az eladáshoz a végső lökést azt adta, hogy a Moscherről elnevezett helyi sporthotel (pályaszállás) üzemeltetője jövőre már nem bérli ki a szálláshelyet.

Magassága miatt a síterület relatíve hóbiztos, de természetesen hóágyúkkal is rendelkeznek. A kb. 11 kilométernyi pálya mellett csak húzólifteket találunk. A csomagba beletartozik a már említett 40 ágyas sporthotel, egy kölcsönző a völgyben, a hütte, és a ratrakok.
Kép: Ski-Hohentauern
Kép: Ski-Hohentauern
Az egész terület kb. 30 hektáron terül el, amely egyben eladó. Ebbe tartozik egy 10,5 hektáros erdő, valamint egy forrás. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen ez látja el vízzel a szállodát, a hüttét és a hóágyúkat. A környékbeli, síterepen kívüli fogyasztókat is kiszolgál vízzel, ebből még bevétel is keletkezik.
Kép: Ski-Hohentauern
Kép: Ski-Hohentauern
A pályák mellett egy 5700 négyméteres terület is a csomag része, amely beépíthető nyaralókkal, és kissé meglepő módon még egy fedett lovarda is épült.

A síterepet hirdető ingatlanos cég szerint már sokan érdeklődtek a hirdetés ügyében. A honlapjukon konkrét ár nem szerepel, de ahogy mondják, tisztességes áron akarják értékesíteni, most az a legfontosabb, hogy a helyiek ne maradjanak gondozott sípályák nélkül és minél előbb megbízható vevőt és üzemeltetőt találjanak.
Kép: Ski-Hohentauern
Kép: Ski-Hohentauern
KOMMENTEK
Sörapu. | 2023.10.27. 16:07
Kérdezem Talponsíelő barátaimat, nem dobjuk össze a rávalót? Úgyis többen mostanában váltanak munkát, nekem sincsen télen sok dolgom. Nem is kéne annyit autóznunk. Nyáron meg a bocik majd legelik a pályát.
Tihanyi Zsolt, Kalandbázis | 2023.10.27. 16:22
Benne vagyok!

Itt volt az első vizsgám anno :) 🤘 ⛷️
Sörapu. | 2023.10.27. 17:29
Síoktatónk már van. Én hozom a sört. Elindul ez ;)
Feket Attila | 2023.10.27. 17:53
Sziasztok,
Mi az alaptőke amivel be lehet szállni?
Én lovazok, ha már van fedeles lovarda!
Üdv!
Bogdán László | 2023.10.27. 20:07
Benne vagyok. Rám is számithattok.
laccus67 | 2023.10.28. 09:32
Sörrel én is tudom támogatni a hüttét! 🍺⛷️😎
Horváth_László | 2023.10.29. 18:16
Van egy kis félre tett pénzem szívesen befektetném ide! Egy kis "apróval" én is beszálnék! Szobafiuként dolgoztam az elmúlt 6 évben itt Ausztriába, szóval a szobákat intézném!
VÁrpád | 2023.10.29. 18:21
Aztán nehogy kitojt tyúkot vegyetek!
Lewww | 2023.10.29. 22:21
nem túl bíztató a hótörténet... itt lassan csak gyepsíelni lehet
leni | 2023.10.30. 13:50
Saccra az alapterület 7-8 milliárd Ft, a szálloda és hütte (nincs megadva nm) is ~1-2 milliárd. (Lehet tévedek, de ezek a számok 25.000 Ft/nm telekárral és 1 mio Ft/nm épület árral számolva jöttek ki.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Almdorf Hohentauern
Újonnan épült 70- 140 nm-es luxus hütték, némelyik saját spa részleggel (szaunával és pezsgőfürdővel) Hohentauern síterepétől 2 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel die Traube csillagcsillagcsillag
Hotel die Traube Admont szívében 35 egyedileg berendezett fürdőszobás szobával, és saját étteremmel és bárral.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.