Menü ≡

Az alkalmazottak negyedét elküldi az ELAN

2008.12.03. | Szerző: Bata Attila
Az alkalmazottak negyedét elküldi az ELAN A szlovéniai székhelyű sportszergyár komoly elbocsátásokat tervez decemberben. Várhatóan a 800 fős alkalmazotti létszámnak majdnem az egynegyedét, körülbelül 180 dolgozót bocsátanak a közeljövőben. Az elbocsátások érintik az ELAN karintiai (Fürnitz) gyárát is.
h i r d e t é s
Az elbocsátásokat decemberben és januárban hajtják végre. A szlovén vállalat nem csak síléceket és téli sporteszközöket gyárt, hanem strandoláshoz és nyári kikapcsolódáshoz is gyárt termékeket. A leépítés így nem kizárólag a téli részleget érinti. A tervek szerint körülbelül 100 főt bocsátanak el a nyári részlegről, és 80 alkalmazottat a téli sportokhoz kötődő termelésből. A gyár szóvivője szerint a létszámcsökkentést igyekeznek korai nyugdíjazással megoldani, valamint nem szándékoznak meghosszabbítani a lejáró szerződésű alkalmazottak munkaviszonyát.

A vezetőség szerint a korábbi katasztrofális szezonok és a mostani gazdasági válság egyenes következménye a jelenlegi elbocsátás. A meghozott döntések szükségesek ahhoz, hogy a vállalat továbbra is talpon maradjon a felszerelések piacán zajló kemény piaci versenyben.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »