Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az alkalmazottak negyedét elküldi az ELAN

2008.12.03. Bata Attila

Az alkalmazottak negyedét elküldi az ELAN A szlovéniai székhelyű sportszergyár komoly elbocsátásokat tervez decemberben. Várhatóan a 800 fős alkalmazotti létszámnak majdnem az egynegyedét, körülbelül 180 dolgozót bocsátanak a közeljövőben. Az elbocsátások érintik az ELAN karintiai (Fürnitz) gyárát is.
Az elbocsátásokat decemberben és januárban hajtják végre. A szlovén vállalat nem csak síléceket és téli sporteszközöket gyárt, hanem strandoláshoz és nyári kikapcsolódáshoz is gyárt termékeket. A leépítés így nem kizárólag a téli részleget érinti. A tervek szerint körülbelül 100 főt bocsátanak el a nyári részlegről, és 80 alkalmazottat a téli sportokhoz kötődő termelésből. A gyár szóvivője szerint a létszámcsökkentést igyekeznek korai nyugdíjazással megoldani, valamint nem szándékoznak meghosszabbítani a lejáró szerződésű alkalmazottak munkaviszonyát.

A vezetőség szerint a korábbi katasztrofális szezonok és a mostani gazdasági válság egyenes következménye a jelenlegi elbocsátás. A meghozott döntések szükségesek ahhoz, hogy a vállalat továbbra is talpon maradjon a felszerelések piacán zajló kemény piaci versenyben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.