Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bukósisak megmenthette volna a kislány életét

2010.01.08. Bata Attila

Bukósisak megmenthette volna a kislány életét Halálos baleset történt szerda délután a Salzburg régióban található Saalbach-Hinterglemm síterepén. Egy tizenhárom éves orosz kislány bukás után beverte a fejét egy kőbe és az életét vesztette. Az orvosok szerint bukósisakkal a fején nagy valószínűséggel túlélte volna a balesetet.
A sajnálatos baleset a Bernkogel pályán történt, az orosz kislány kicsúszott a pályáról, közvetlenül a pálya mellett található erdős részre, ahol fejjel egy kőnek ütközött. A bukósisak nélkül síelő kislányt helikopterrel azonnal a salzburgi kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe.

A kórház baleseti osztályának orvosa szerint, „ha a kislány bukósisakkal síelt volna, akkor valószínűleg túlélte volna a balesetet, bár ezt nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni.”

Ausztriában az idei szezontól több tartományban is kötelező a bukósisak a 15 éven aluli fiatalok részére. Híroldalainkon már hónapok óta figyelemmel követtük az egyes tartományokra vonatkozó rendeletek alakulását, az említett síterep tartományában (Salzburg) az idei szezonban még nem kötelező a bukósisak viselése a fiatalok számára. A salzburgi régióban csak a következő szezontól lesz számukra kötelező a bukósisak. Szintén nem kötelező a bukósisak Ausztria másik két, síelők körében kedvelt tartományaiban, Tirolban és Vorarlbergben.
KOMMENTEK
gyurkog | 2012.03.07. 10:20
Józan síelő felhúzza a sisakot!! Jómagam is nagyon sokáig síeltem sisak nélkül, de mára beláttam, hogy ennek mekkora értéke van! Mostanra már az egész család sisakban síel!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.