Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Elhunyt a Blizzard cég alapítója

2013.08.21. | Szerző: Bata Attila
Elhunyt a Blizzard cég alapítója Újabb úttörővel lett szegényebb a sívilág. Elhunyt Anton (Toni) Arnsteiner a Blizzard lécek megalkotója és a cég alapítója. Arnsteiner múlt héten ünnepelte a 88. születésnapját, és egy eredményekben gazdag pályafutás után tegnap reggel hunyt el a helyi kórházban.
Toni Arnsteiner közvetlenül a második világháború után kezdett neki a sílécgyártásnak a Mittersill-ben található asztalosműhelyében és 1948-ban már piacra is dobta, akkor még családi név alatt, az első pár léceket. Később Glockner-ski néven forgalmazták a léceket, a Blizzard cégnév először 1953-ban jelent meg, de a hosszú nevű Blizzard Skifabrik Anton Arnsteiner csak 1974-ben rövidült le a ma ismert Blizzard márkanévvé.

Toni Arnsteiner és a népszerű Thermo technológia (Kép: www.blizzard-ski.com)
Toni Arnsteiner és a népszerű Thermo technológia (Kép: www.blizzard-ski.com)
Számos forradalmian új technológia, évente kb. 500.000 pár gyártott léc, sikeres versenyzők (pl. Hansi Hinterseer, Franz Klammer, Monika Kaserer) jellemzik a Blizzard sikereit a hatvanas évektől a kilencvenes évekig, és mindezek mögött az alapító, Toni Arnsteiner áll, aki 1992-ben ugyan nyugdíjba vonult, de továbbra is a gyár mellett közvetlenül található házában lakott, és folytatta a szenvedélyét.

1996-os ISPO-n a Blizzard bemutatja a carving lécét, de már anyagi gondok fenyegetik a céget, amely az amerikai Scott cég kezébe kerül. Innen többszörös adás-vételen keresztül 2007-ben kerül a cég a mai helyére, az olasz Tecnica csoporthoz.

Toni Arnsteiner augusztus 15-én ünnepelte 88. születésnapját, augusztus 20-án pedig békésen elaludt a mittersilli kórházban.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 58 vendég és 5 regisztrált felhasználó látogatja.