Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Készül az első négyüléses sífelvonó Magyarországon

2009.10.09. | Frissítve: 2009.10.28.
Készül az első négyüléses sífelvonó Magyarországon Az eplényi Nordica Síarénában megvalósítandó beruházás eredményeképpen várhatóan már a 2009/2010-es síszezonra üzembe helyezik Magyarország első és egyetlen négyüléses sífelvonóját.
h i r d e t é s
A három éve kezdődött sípályafejlesztés során 800 millió forintos beruházással Magyarország egyik legmodernebb síterepe jön létre. Az idei felvonó fejlesztéssel duplájára növekszik a völgyből a hegytetőre szállító felvonók kapacitása, ezzel a legnagyobb kapacitású síterep lesz hazánkban. A Nordica Síaréna Kft. által megvalósuló beruházás eredményeként a korábbi - három darab csákányos és két tolókaros - felvonó-kapacitás a duplájára növekszik. A 2008/2009-es szezonban az eplényi sícentrumban több mint 25 ezren fordultak meg. Az új függőszékes lift kapacitása 2400 fő/óra így az eddigi felvonókkal együtt a sícentrum már óránként 4800 főt tud feljuttatni a síterep tetejére. Az új felvonóhoz tartozó mozgójárda megkönnyíti a lécekkel és deszkákkal felszerelkezett vendégek mozgását.

A lift a nyári időszakban libegőként üzemel majd a tervek szerint, 757 m hosszúságával ez lesz Magyarország harmadik leghosszabb, és egyetlen négyüléses felvonója. A Bakony szívében elhelyezkedő pálya mikroklímája, és a közel 40, korszerű berendezéssel rendelkező hóágyúpark révén, képes az 5 pályából álló, 4,2 kilométer hosszú pályarendszert már akár mínusz két Celsius foktól hóbiztossá tenni. A sícentrum az előző szezont folyamatos nyitva tartás mellett 78 havas nappal zárta, az üzemeltetők az idén 90 napos szezonban bíznak. A pálya hóállapota a kihelyezett webkamerán ( www.skiarena.hu ) keresztül folyamatosan nyomon követhető.

Friss hír: jól halad az építkezés! 2009. október 28-án helikopterrel állították fel az ülőlift oszlopait az eplényi síarénában.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »