Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Világcsúcskísérlet és extrém lesiklóverseny Svájcban

Stimorol Engadinsnow, St. Moritz - Freeride

2011.01.24. | Szerző: sielok.hu
Világcsúcskísérlet és extrém lesiklóverseny Svájcban Az idei szezon egyik legnagyobb Freeride és Slopestyle rendezvénye kezdődik január 29-től a svájci St. Moritzban, a Corvatsch gleccser északi falán, ahol a versenyzők néha 60° meredek sziklafalon keresik a lejutást a hegyről.
Az idei Engadinsnow megnyitója rögtön egy kettős világcsúcskísérlettel indul: Freddy Nock kötéltáncos a Corvatsch felvonó kötélpályáján fog leereszkedni a Freeride World Tour starthelyéhez. Soha ilyen magasságban (3303 m) nem próbálkoztak még hasonló produkcióval, illetve az, hogy hegyről lefelé ereszkedik a kötélpályán, mérhetetlenül fokozza a kísérlet nehézségét.

Január 29-től tehát egy héten keresztül St. Moritz-ra figyel a Freeride világ, hiszen a legjobb extrém snowboardosok és síelők versenyeznek lenyűgöző környezetben, a legendás Corvatsch Nord Wand-on. A Freeride mellett a Slopestyle is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt bizonyítja, hogy a 2014-ben Szocsiban rendezendő Téli Olimpián már valószínűleg olimpiai sportág lesz ez a szakág is. Számtalan nagy nevet ki lehetne emelni az indulók közül, akik korábban akár itt, vagy más világbajnokságokon és olimpiákon bizonyítottak, kétség kívül azonban az egyik legnagyobb esélyes a helyiek kedvence Daniel Rietmann, aki itt él Engadinban és minden bizonnyal úgy ismeri a Nord Wand-ot, ahogyan talán senki más.

További információk a versenyről: www.engadinsnow.com
Itt megtalálhatók az előző évekről készült összefoglalók, videók is.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 10 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.