Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Engedélyre vár Saalbach és Fieberbrunn összekötése

2014.02.21. Bata Attila

Az évek óta tervezgetett összeköttetés újabb szakaszába érkezett. A tiroli tartomány környezetvédelmi bizottsága megkezdte a tervek vizsgálatát. Pontos dátum még nincs, hogy mikor kezdődhet az építkezés, természetesen előbb meg kell várni az engedélyezési folyamat végeredményét.
A salzburgi Saalbach - Hinterglemm az egyik legismertebb osztrák pályarendszer a maga 200 kilométernyi sípályával és 23 millió eladott bérletével. Ehhez képest a tiroli Fieberbrunn kispályásnak számít 35 kilométernyi pályájával és a szezononkénti 3,5 milliós értékesített bérletével. Annak ellenére, hogy a két síterep más-más osztrák tartományban található, csak a Hörndlinger Graben hegyoldalai választják el őket egymástól. Az könnyen belátható, hogy a kapcsolat milyen előnyöket jelenthetne a tiroli (ezen belül a Pillerseetal) régiónak.

Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Az ORF beszámolója szerint a terveket a tiroli hatóságok már elkezdték vizsgálni, ami azt jelenti, hogy újabb szakaszához érkezett a projekt megvalósítása.

A tervek szerint a tiroli síterep Reckmoos Süd völgyállomásától egy 10 személyes kabinos lift vezetne a salzburgi síterep Reiterkogel csúcsára. A 2,5 kilométer hosszú lift a tiroliak szerint körülbelül 13-15 millió euróba kerülne, amelynek a jelentős részét nekik kell fizetniük.

Arról már többször is beszámoltunk, hogy Saalbach nemcsak Tirol felé terjeszkedik, hanem tervben van egy másik összeköttetés is Kaprun felé. Ha ez a hármas kapcsolat megvalósul, akkor újabb lendületet adhat a környék amúgy sem gyenge turisztikai kínálatának.

Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Érdekes lehet, hogy jövőre visszatérhetnek ide a legjobb síelők. Bár még nincs készen a jövő évi világkupa versenynaptár, de a jól értesültek szerint 2015 februárjában ismét férfi lesikló és Super-G versenyeket rendezhetnek majd a hinterglemmi oldalon.

KOMMENTEK
Stani | 2014.02.21. 17:26
Ez a projekt még egyelőre nagyon a jövő zenéje, ami sokkal közelebbi az a Zell am See-ven (nem Kaprun) való összeköttetés, aminek első pillére már a jövő szezontól elkészülhet.

Erről majd írok a későbbiek során :)
foldesjimko | 2014.02.22. 09:51
Sokáig terjeszkednek lassan még Eplény is szóba jöhet! :) DE az osztrákoknál van esély a terjeszkedésre, míg nálunk mindent akadályoz a hozzá nem értés a bürokkraták részéről...
Robin | 2014.02.22. 10:25
Akkor már nem a legeldugodtabb terepként fogja magát Fieberbrunn hirdetni. Személy szerint sajnálnám ha ott is tömeg lenne !
TibiF | 2014.02.22. 21:48
2013 október vagy november környékén hallottam a Salzburg heuteban, hogy az összeköttetés 2017-ben fog elkészülni. Ezt a fieberbrunni liftes illetve a leogangi szállásadó is megerősítette nekem, lehet ők már többet tudnak az ügyről :)
Igazából nem tudom, hogy örüljek-e vagy nem, hogy Saalbach össze lesz kötve Fieberbrunnal. Nekem Leogangból kocsival 20-25 perc volt az út, igazi gyöngyszem ez a hely ahol kevesen vannak szuper pályákkal. Perszer nem hasonlítom össze Saalbachot Fieberbrunnal mert mindekttőnek megvan a maga szépsége. Ha csak a két pálya lenne Fieberbrunnban (Reckmoos Nord és Süd) már azt is elfogandám.
Én sem örvendnék ha tömeg lenne Fieberbrunnban mert elveszne a vonzereje.
| 2014.02.24. 22:53
abból élnek hogy tömeg van, naná hogy azt akarják

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.