Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Engedélyre vár Saalbach és Fieberbrunn összekötése

2014.02.21. Bata Attila

Az évek óta tervezgetett összeköttetés újabb szakaszába érkezett. A tiroli tartomány környezetvédelmi bizottsága megkezdte a tervek vizsgálatát. Pontos dátum még nincs, hogy mikor kezdődhet az építkezés, természetesen előbb meg kell várni az engedélyezési folyamat végeredményét.
A salzburgi Saalbach - Hinterglemm az egyik legismertebb osztrák pályarendszer a maga 200 kilométernyi sípályával és 23 millió eladott bérletével. Ehhez képest a tiroli Fieberbrunn kispályásnak számít 35 kilométernyi pályájával és a szezononkénti 3,5 milliós értékesített bérletével. Annak ellenére, hogy a két síterep más-más osztrák tartományban található, csak a Hörndlinger Graben hegyoldalai választják el őket egymástól. Az könnyen belátható, hogy a kapcsolat milyen előnyöket jelenthetne a tiroli (ezen belül a Pillerseetal) régiónak.

Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Az ORF beszámolója szerint a terveket a tiroli hatóságok már elkezdték vizsgálni, ami azt jelenti, hogy újabb szakaszához érkezett a projekt megvalósítása.

A tervek szerint a tiroli síterep Reckmoos Süd völgyállomásától egy 10 személyes kabinos lift vezetne a salzburgi síterep Reiterkogel csúcsára. A 2,5 kilométer hosszú lift a tiroliak szerint körülbelül 13-15 millió euróba kerülne, amelynek a jelentős részét nekik kell fizetniük.

Arról már többször is beszámoltunk, hogy Saalbach nemcsak Tirol felé terjeszkedik, hanem tervben van egy másik összeköttetés is Kaprun felé. Ha ez a hármas kapcsolat megvalósul, akkor újabb lendületet adhat a környék amúgy sem gyenge turisztikai kínálatának.

Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Kép: Saalbach Hinterglemm / Facebook
Érdekes lehet, hogy jövőre visszatérhetnek ide a legjobb síelők. Bár még nincs készen a jövő évi világkupa versenynaptár, de a jól értesültek szerint 2015 februárjában ismét férfi lesikló és Super-G versenyeket rendezhetnek majd a hinterglemmi oldalon.

KOMMENTEK
Stani | 2014.02.21. 17:26
Ez a projekt még egyelőre nagyon a jövő zenéje, ami sokkal közelebbi az a Zell am See-ven (nem Kaprun) való összeköttetés, aminek első pillére már a jövő szezontól elkészülhet.

Erről majd írok a későbbiek során :)
foldesjimko | 2014.02.22. 09:51
Sokáig terjeszkednek lassan még Eplény is szóba jöhet! :) DE az osztrákoknál van esély a terjeszkedésre, míg nálunk mindent akadályoz a hozzá nem értés a bürokkraták részéről...
Robin | 2014.02.22. 10:25
Akkor már nem a legeldugodtabb terepként fogja magát Fieberbrunn hirdetni. Személy szerint sajnálnám ha ott is tömeg lenne !
TibiF | 2014.02.22. 21:48
2013 október vagy november környékén hallottam a Salzburg heuteban, hogy az összeköttetés 2017-ben fog elkészülni. Ezt a fieberbrunni liftes illetve a leogangi szállásadó is megerősítette nekem, lehet ők már többet tudnak az ügyről :)
Igazából nem tudom, hogy örüljek-e vagy nem, hogy Saalbach össze lesz kötve Fieberbrunnal. Nekem Leogangból kocsival 20-25 perc volt az út, igazi gyöngyszem ez a hely ahol kevesen vannak szuper pályákkal. Perszer nem hasonlítom össze Saalbachot Fieberbrunnal mert mindekttőnek megvan a maga szépsége. Ha csak a két pálya lenne Fieberbrunnban (Reckmoos Nord és Süd) már azt is elfogandám.
Én sem örvendnék ha tömeg lenne Fieberbrunnban mert elveszne a vonzereje.
| 2014.02.24. 22:53
abból élnek hogy tömeg van, naná hogy azt akarják

Szállástippek
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.