Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jól haladnak az építkezések Sátoraljaújhelyen

2011.09.14. Lipiczky Ágnes

Jól haladnak az építkezések Sátoraljaújhelyen Megújul a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark. Sátoraljaújhely Város Önkormányzata 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően december közepétől, 8 hóágyúval felszerelt, négy felvonós sí-komplexum várja majd a téli sportok szerelmeseit a Magas-hegyen.
Jó ütemben halad a Zemplén Kalandpark új beruházása, amelynek keretében nyolc hóágyúból álló hóágyúrendszert építenek a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen. A hó előállításához szükséges vizet egy, a hegyen (kb. 320 m tengerszint feletti magasságban) létesített víztározóval oldják meg. A vasbetonból készült víztározó építése hamarosan befejeződik, és az elektromos hálózat korszerűsítésével egy időben folyamatban van a 2-es pálya bővítése, valamint az új felvonó létesítése is, amelynek köszönhetően már négy felvonóval büszkélkedhet majd a sportcentrum. "A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a sípályák örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, ahol hóágyúkkal a téli szezonban időjárástól függetlenül tudnak megfelelő minőségű havat biztosítani. A legutóbbi testületi ülésen elmondtam, nincs okunk panaszra, hiszen egy évben több mint 200 ezren keresik fel a kalandparkot. Húsvétkor újabb csúcsot döntöttünk látogatói számban, tele volt a bobpálya, a libegő és a kalandtúra park is. Ismerik, kedvelik és keresik az újhelyi kalandparkot, ami természetesen ezzel arányosan nyereséget is termel. Ezt a nyereséget felélhetjük, vagy jó gazda módjára eleinte visszaforgatjuk. Ha az utóbbit választjuk, akkor hosszabb távra tudunk gondolkodni és újabb nyereségtermelő forrásokhoz juthatunk. Ennek eleme a hóágyús beruházás, amelynek csak egyik pillére, hogy több hóágyút is vásárolunk. Ezzel egy időben meghosszabbítjuk és 40 méteresre kiszélesítjük a sípályát, kialakítunk egy gyerekpályát és újabb felvonókat is telepítünk. Ezt pedig az utolsó fillérig önerőből valósítjuk meg" – árulta el Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere.

Ám nem csak a sísportok terén erősít a Zemplén Kalandpark: az önkormányzat pályázatot ad be, amelynek keretében egy ifjúsági szálláshely, műjégpálya (nyáron görkorcsolya pálya), illetve egy Magyarországon egyedülálló, "Alpesi sas" fantázianévre hallgató drótkötélpályás sárkányrepülő is kialakításra kerülhet.

A sípálya tervezett nyitása: 2011. december 15.

Bővebb információk: www.satoraljaujhely.hu, www.zemplen-turizmus.hu, wwww.zemplenkalandpark.hu
KOMMENTEK
emilian | 2011.09.14. 16:50
Bike-parkot miért nem építenek a Magas-hegyen?
Szab | 2011.09.14. 18:08
Írj nekik!
huligan | 2011.09.14. 18:41
Elárulom, hogy lesz! Türelem! 3 nemzetközi szintű DH pályát terveznek 400m szinttel... Illetve terveznek egy elég komoly maraton pályát Zemplén északi régiójában. Részleteket lehet tudok majd mondani a hétvége után...:)
huligan | 2011.09.14. 18:44
Egy kis reklám! Az éven 750 éve város Sátoraljaújhely! Természetesen a település sokkal régebbi múltra tekint vissza: http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A...1toralja%C3%BAjhely
rethy | 2011.09.16. 10:45
Jó lenne mégtöbb ilyen gondolkodású ember, aki tenni sem rest...

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.