Menü ≡

Eplény: hétvégén rendezik az első hóröplabda ob-t

2018.02.08. | Szerző: MTI
Szombaton és vasárnap első alkalommal rendezik meg a hóröplabda országos bajnokságot Eplényben. A legjobbak kijuthatnak az Európa-bajnokságra, amelyet március 23-25-én rendeznek az ausztriai Wagrainban (Ski amadé).
h i r d e t é s
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Ludvig Zsolt főtitkár úgy fogalmazott, fiatal, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakágról van szó.

"Az országos bajnokság győztesei kijutnak a március végi, első Európa-bajnokságra" - mondta a főtitkár, hozzátéve, a hóröplabdázásnak 2026-tól kezdődően az olimpiai részvételre is lehet esélye.

Bánki Ágnes, a strand- és szabadidős röplabda bizottság elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a szakágban már most tudnak országos bajnokságot rendezni, mert így nem lesz nagy a lemaradás a nemzetközi mezőnyhöz képest.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
"Ahol a környezeti adottságok megfelelőek, ott már most nagy népszerűségnek örvend a hóröplabda, így nagy öröm, hogy az MRSZ égisze alatt meg tudjuk rendezni az országos bajnokságot" - mondta Bánki Ágnes.

A hétvége egyik résztvevője, Czene Adrienn elmondta, érdekes versenyre számít, mert a hazai játékosok főleg homokon tudtak készülni az országos bajnokságra, így nem tudni, kinek kedveznek majd leginkább a körülmények.

A hóröplabdát ugyanolyan méretű pályán játsszák, mint a strandröplabdát, a szettek azonban nem 21, csak 15 pontig tartanak.

Szombaton a férfiak, vasárnap a nők versenyét rendezik az eplényi síarénában, az Európa-bajnokság március 23-25-én lesz az ausztriai Wagrainban.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »