Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény: újabb kivilágított pálya az idén

2016-ban újabb ülőlift épül

2013.10.04. Intersport Síaréna

Nincs többé „vakhetes”! A Nordica Síaréna tavaly megépített 7-es számú sípályája annyira népszerű, hogy szép számban síeltek rajta még sötétedés után is az üzemeltetők intelmei valamint a lezárások ellenére. Úgy tűnik, hogy Eplényben ezt célzásnak vették, ezért idéntől fényárban úszik majd a 7-es pálya is.
A 7-es pályán már lefektették a villanyvezetéket, elkészültek a betonalapzatok és nemsokára felállítják az oszlopokat is, melyeken nagy teljesítményű reflektorokat helyeznek el. Tehát idéntől 569 méterrel nő a kivilágított sípályák hossza. A nagy sikernek örvendő esti sízések így még élvezetesebbek lesznek a majd 4 kilométernyi kivilágított pályán.

Sajnos a 2013/2014-es, 52 pontos fejlesztési program 14-es, 22-es, 23-as pontjainak megvalósítása a jövő évre, a 20-as pont pedig 2016-ra tolódik, mert a szükséges engedélyek beszerzése nem várt mértékben elhúzódott. Szomorkodni emiatt nem szabad, hiszen idén is nagyszerű fejlesztések lesznek Eplényben.

Most azonban öveket becsatolni - lássuk milyen fejlesztések várhatóak Eplényben!

14. A 7/a jelölésű sípályát víz és elektromos hálózattal látják el és hidránsokat telepítenek rá. Könnyedén be lehet majd ágyúzni a területet.

20. Páros Csillag lesz a neve legújabb Eplényi gyöngyszemnek. A 7-es és a 7/a sípályára 980 méter hosszúságban megépítik hazánk leghosszabb ülőszékes sífelvonóját, amely a második lesz Eplényben a 2009-ben épített Szent Sólyom négyüléses mellett. A Síaréna liftjeinél eddig sem volt jellemző a sorállás, de a Páros Csillag nagymértékben megnöveli majd az amúgy is jelentős felvonó kapacitást - várhatóan a 2016/17-es szezonban készül el.

22. Áthelyezik az 1-es csákányos felvonó kiszálló állomását. Így szabadon át lehet majd csúszni a 7-es pályáról a 7/a pályára és a 6-os, 1/b pályák is könnyen elérhetők lesznek.

23. A 2-es csákányos felvonót meghosszabbítják 350 méterrel lefelé, ami így kiszolgálja a teljes 7-es pályát és a 7/a pálya jelentős részét.

KOMMENTEK
maci-laci | 2013.10.04. 11:24
Már csak sok víz és hideg kell, drukkolok nekik.

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.