Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Eplény: újabb kivilágított pálya az idén

2016-ban újabb ülőlift épül

2013.10.04. | Szerző: Intersport Síaréna
Nincs többé „vakhetes”! A Nordica Síaréna tavaly megépített 7-es számú sípályája annyira népszerű, hogy szép számban síeltek rajta még sötétedés után is az üzemeltetők intelmei valamint a lezárások ellenére. Úgy tűnik, hogy Eplényben ezt célzásnak vették, ezért idéntől fényárban úszik majd a 7-es pálya is.
A 7-es pályán már lefektették a villanyvezetéket, elkészültek a betonalapzatok és nemsokára felállítják az oszlopokat is, melyeken nagy teljesítményű reflektorokat helyeznek el. Tehát idéntől 569 méterrel nő a kivilágított sípályák hossza. A nagy sikernek örvendő esti sízések így még élvezetesebbek lesznek a majd 4 kilométernyi kivilágított pályán.

Sajnos a 2013/2014-es, 52 pontos fejlesztési program 14-es, 22-es, 23-as pontjainak megvalósítása a jövő évre, a 20-as pont pedig 2016-ra tolódik, mert a szükséges engedélyek beszerzése nem várt mértékben elhúzódott. Szomorkodni emiatt nem szabad, hiszen idén is nagyszerű fejlesztések lesznek Eplényben.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Most azonban öveket becsatolni - lássuk milyen fejlesztések várhatóak Eplényben!

14. A 7/a jelölésű sípályát víz és elektromos hálózattal látják el és hidránsokat telepítenek rá. Könnyedén be lehet majd ágyúzni a területet.

20. Páros Csillag lesz a neve legújabb Eplényi gyöngyszemnek. A 7-es és a 7/a sípályára 980 méter hosszúságban megépítik hazánk leghosszabb ülőszékes sífelvonóját, amely a második lesz Eplényben a 2009-ben épített Szent Sólyom négyüléses mellett. A Síaréna liftjeinél eddig sem volt jellemző a sorállás, de a Páros Csillag nagymértékben megnöveli majd az amúgy is jelentős felvonó kapacitást - várhatóan a 2016/17-es szezonban készül el.

22. Áthelyezik az 1-es csákányos felvonó kiszálló állomását. Így szabadon át lehet majd csúszni a 7-es pályáról a 7/a pályára és a 6-os, 1/b pályák is könnyen elérhetők lesznek.

23. A 2-es csákányos felvonót meghosszabbítják 350 méterrel lefelé, ami így kiszolgálja a teljes 7-es pályát és a 7/a pálya jelentős részét.

2013.10.04. 11:24:52 maci-laci
Már csak sok víz és hideg kell, drukkolok nekik.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 319 vendég és 27 regisztrált felhasználó látogatja.