Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény: szombattól minden lift és pálya üzemel!

2013.01.18. Intersport Síaréna

Eplény: szombattól minden lift és pálya üzemel! Teljes nagyüzem a hétvégén Eplényben. Szombattól - az idén először - az összes pálya és lift üzemelni fog. Nyomot fektetnek a sífutóknak is. Vasárnap megrendezik a negyedik Snow Day programjait.
A pályarendszerből ma 3065 méter síelhető, a lejtők kiváló állapotban vannak, az átlagos hóvastagság rajtuk 70-75 centiméter. A pályákat jól átratrakoltuk éjjel, ezért reggelre szépen kifagytak, csodálatos körülményeket biztosítva. Ha négyüléses túl erős keresztirányú szélnek lesz kitéve, akkor nem fog üzemelni és a csákányosokkal juthattok fel a hegyre.

Az utak járhatóak, de fokozott óvatosságra intünk mindenkit, és hóláncot tegyetek a csomagtartóba.

Ne feledjétek, hogy holnaptól nyitva lesz az összes sípálya és felvonó, vasárnap pedig megrendezzük a IV. Snow Day-t.

A 2-es pálya bizonyos – nagyobb igénybevételnek kitett – szakaszait hóágyúzzuk és bár alapvetően a természetes hórétegen lehet majd csúszni, úgy véljük, hogy kiválóak lesznek a hóviszonyok.

A hármas pálya felső szakaszának rövid letörését hóágyúzzuk, de ezt a pályát is a természetes hóréteggel nyitjuk meg, szintén jó pályaminőséggel.

A 4-es pálya felső szakasza annyira lankás (300 méteren 30 méter a szintkülönbség), hogy ide a hegyen lévő 50 cm-es hóréteg bőségesen elegendő, ezt a pályaszakaszt is jó pályaminőséggel nyitjuk meg. A pálya mellet üzemel majd a 3-as csákányos felvonó.

A T2 és T3 pályát kis hóágyúzással szintén beindítjuk a gumiköteles felvonóval egyetemben.

Összességében 4,4 km kiváló pálya vár Benneteket szombattól!!!

Ha ez még nem lenne elég, akkor folytatjuk. Következnek azok a pályaszakaszok, melyeknek már egy-két napos használatot követően romolhat a hóminősége.

A hármas pálya alsó meredek szakaszát három hóágyúval igyekszünk megerősíteni, de így is lehetnek itt-ott gondok a hóminőséggel.

A négyes pálya meredekebb szakaszait hat hóágyúval tesszük élvezhetőbbé, de a hóminőséget egyelőre itt sem tudjuk garantálni.

Az ötös pálya felső 100 méter hosszú meredekebb szakaszán két mobil hóágyúval hizlaljuk a hóréteget, itt is alapvetően a természetes hóra bízzuk magunkat.

Ezeken a pályaszakaszokon tájékoztató táblák jelölik majd az esetlegesen előforduló gyengébb hóminőséget.

Nyitva lesz tehát Magyarország legnagyobb sípálya-rendszere az összes pályával közel 7 km hosszúságban és közel 20 hektár pályafelülettel és a 3-as csákányos és a gumiköteles beindításával működni fog Magyarország legnagyobb felvonó kapacitása is (7300 fő/óra).

Ha ez még mind nem elég, akkor a sífutóknak a völgyben, a 4-es pálya és a tavak közötti szakaszon fektetünk le egy 700 méteres körpályát, melyet ingyenesen használhatnak. Lesz diagonál nyom is!

Ezek mellett működni fog mind az öt vendéglátóhelyünk a völgyben, félpályánál és a hegyen.

Kérünk benneteket, hogy a lezárt pályákat egyenlőre ne használjátok! Bár jó állapotúnak tűnnek, még bizonyos részeik karbantartásra szorulnak. Azon dolgozunk minden erőnkkel, hogy holnapra átadhassuk őket.

KOMMENTEK
százas | 2013.01.18. 17:33
Egy ideje "lefagyott" a weblapon az időjárás jelentés. Ez csupán téli jelenség?
cannibale | 2013.01.18. 20:03
Végre teljes a nagyüzem!Gratula, lesz még vele meló.. ;)Sok sikert.
Mercante | 2013.01.19. 21:10
Szuper nap volt!

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.