Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard park és új kezdő pályák Eplényben

2011.12.13.

Snowboard park és új kezdő pályák Eplényben Az Eplényi Nordica Síaréna sajtótájékoztatóján az újságírók értesülhettek hazánk legjobban fejlődő síparadicsomának idei fejleszéseiről, a szezon újdonságairól. A Nordica Síaréna 4,5 km hosszúságú hóbiztos pályákkal, 5 felvonóval és színvonalas szolgáltatásokkal emelkedik ki a hazai kínálatból!
A Nordica Síaréna az évek óta folyamatosan zajló nagyszabású fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország legizgalmasabb és legjobban felszerelt síparadicsomává nőtte ki magát. A hóágyúk használatának köszönhetően alacsony fekvése ellenére teljesen hóbiztos, jó hóminőségű pályákkal, hazánk első és egyetlen négyüléses felvonójával, a legmeredekebb fekete pályával, leghosszabb szezonnal, esti síeléssel, nyugati színvonalú szolgáltatásokkal és számos programmal várja a téli sportok szerelemeseit idén is.
Az eplényi Nordica Síaréna sajtótájékoztatója
Az eplényi Nordica Síaréna sajtótájékoztatója
December 17-én hivatalosan is megnyílik az Eplényi Nordica Síaréna a téli szezonra. A négy normál és két tanuló felvonó elindulásával újra teljes hosszában a síelők és snowboardozók rendelkezésére áll a létesítmény négy és fél kilométeres pályarendszere, amely két tanulópályát, egy közepes nehézségű piros pályát, valamint két profiknak ajánlott fekete pályát foglal magában. A pályarendszer különlegessége, hogy hazánk legmeredekebb, 30 fokos lejtésű fekete pályája található itt, valamint a téli sportokat csak kóstolgató közönség számára az eddigi két kilométer hosszú kék fokozatú lejtő mellett idén kerül kialakításra egy 550 méter hosszúságú, 70 méteres szintkülönbségű, új tanulópálya. A lankákon síoktatást egyénileg és csoportosan is igénybe lehet venni kezdő és haladó fokozatban, több technikára is.
A Síaréna kivételes adottságai miatt több mint 20 téli sportversenynek ad otthont, itt rendezik többek között a Magyar Sí kupafutamot, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség versenyét, Amatőr bajnokságokat, vagy a Showdown extrém hétvégét, amikor freestyle versenyek és a Snowboard Szövetség Kupafutam is várja az érdeklődőket. A megnyitó utáni napon, december 18-án a World Snowboard Day alkalmával deszkás kedvezmények és profi fotózás teszi teljessé az élményt.

A különlegességek kedvelőinek esti síelési lehetőséget nyújtanak a 20:30-ig kivilágított pályák, újdonságként pedig a szezonban új snowboard park felállítását tervezik. A 300 méter hosszú pályán a megszokott elemek mellett ismét megtalálható lesz a földből készült big-air és több eplényi kreatív újdonság.
A Nordica Síaréna szolgáltatási színvonala és könnyű megközelíthetősége miatt kiemelkedik a hazai kínálatból, akár egy félnapos programként is megéri kilátogatni. Autóval könnyen elérhető, de rendszeres buszjárat is szállítja a kikapcsolódásra, aktív pihenésre vágyókat. A tervek szerint a Síaréna 2012 májusától a nyári szezonban is várja majd a látogatókat, szakmai támogatással kerülhet kialakításra amatőr és profidownhill pálya, cross country pálya és bicikli-szállításra alkalmas ülésekkel felszerelt libegő.
A helyszínen 500 férőhelyes parkoló, sí kölcsönző, hangulatos pályaszállás, funpark, kemencés büfé, jégbár és DJ sarok biztosítja a minél teljesebb szórakozást.
KOMMENTEK
cannibale | 2011.12.14. 20:31
A négy és fél km-es pályarendszer teljes egészében síelhető? Három nap ehhez azért kevés lesz ;)
admin3 | 2011.12.15. 20:58
Teljes egészében síelhető, ha a hóviszonyok is lehetővé teszik! Kövesd figyelemmel a hójelentésünket: http://sielok.hu/holap/epleny/
bodor | 2011.12.16. 06:09
Most néztem nem nyitnak ki hétvégén!
kalazif | 2011.12.19. 18:43
A tőlünk elmaradottabbnak hitt szomszédainknál is(!) lehet már biciklizni sípályákon tavasztól őszig (a sógorokat már meg sem merem említeni)!
Hihetetlen, hogy van egy (több) ilyen adottságokkal rendelkező pályánk és kihasználatlan májustól októberig! Persze a szomszédok örülnek ennek... és gondolom jót röhögnek rajtunk, hogy ezek milyen birkák:D
Mi erre: "az nem úgy van ám, kellenek oda engedélyek -gondolom vagy 30 féle-, tanulmányok, nyomvonalak, régészeti feltárások, geodéták, zoológusok, zsíros-korrupt fontos emberek, pékek éééés cukrászok is!" Én személy szerint 10 éve várok arra, hogy lehessen felvonózni biciklivel (gondolom páran régebb óta) kíváncsian várom mi lesz belőle... én drukkolok!
Addig is sok havat, jó szezont!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.