Menü ≡

Eplényben van Magyarország leghosszabb sípályája

2012.11.18. | Szerző: Intersport Síaréna
Eplényben van Magyarország leghosszabb sípályája Az idei nagymértékű fejlesztéseknek köszönhetően megszületett Magyarország leghosszabb sípályája az eplényi Nordica Síarénában.
h i r d e t é s
A 6-os pálya aljára épített családi kikerülő szakasz 5 visszafordító kanyarból áll, amelyek elég szélesek ahhoz, hogy még a ratrakok is könnyen elférjenek bennük. A szerpentin hosszúsága lehetővé teszi, hogy Eplényben akár 1900 méter hosszan is síelhetünk megállás nélkül. Ez az útvonal igazi csemege lesz a családoknak, mert csupa kék szakaszból áll, így a kezdők és a legkisebbek is bátran nekivághatnak majd.
A 6-os pálya nyomvonala miatt az 1-es csákányos felvonó beszállópontját áttelepítették az egyes pálya felőli oldalra, ezért a beszállás sokkal könnyebb lesz a hosszirányú megközelítésből adódóan. Egy gyönyörű faházat építettek a felvonó aljába, melyben a kezelő kényelmesen, melegben figyelhet az utasok biztonságára. Mindemellett a csákányos felvonók kapacitását a tavalyihoz képest megduplázták. Ezt a vonszolóelemek számának emelésével és egy új vezérlőpanel behelyezésével érték el, amely lehetővé teszi a gyorsabb üzemelést.
A T3-as számú tanulópályára vásároltak egy teljesen új műanyagköteles felvonót, melynek használata még a teljesen kezdők számára is egyszerű és biztonságos.
A kölcsönzőt sem felejtették ki a fejlesztésekből. Megújították az internetes előfoglalási rendszert, továbbá 80 pár új síléccel, 100 pár új sícipővel és 40 új sisakkal bővítették a kölcsönző palettáját.

Az 1-es pálya felső szakaszát átlagosan 5 méterrel, a 2-es pálya mindkét felét pedig átlagosan 3 méterrel megszélesítették.

Az idei pályabővítések eredményeképpen összesen 16 különböző útvonalon síelhetünk, tehát több napot is eltölthetünk a változatos pályarendszeren. A szánkósok részére pedig négy pályanyomvonalat hoztak létre, ezért már nem csak síelni, hanem ródlizni is mehetünk Eplénybe.

2012.11.18. 18:10:54 százas
Tök jó, hogy elfér ratrak, legalább tudja tolni lefelé a családokat!
2012.11.18. 20:12:57 nyakaslajos
Már nagyon várom a nyitást.Három éve minden héten egy napot Eplényben vagyok a nyugdíjas barátaimmal.Minden nagyon SZUPER!!
2012.11.27. 18:06:29 franci252
Jóóóó! És mikortól használhatjuk???
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »