Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eső és ónos eső rontotta el a hazai síelést szombaton

2012.12.15. Bata Attila

Eső és ónos eső rontotta el a hazai síelést szombaton A kissé bizonytalan időjárási előrejelzésekből a legrosszabb variációk jöttek be szombatra az ország legtöbb részén. Az előkészített pályákat eső vagy ónos eső áztatta el, és tette tönkre azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a hazai síterepek az elmúlt napokban hoztak a mostani hétvégéért.
A legrosszabb forgatókönyv szerint alakult a szombati nap a hazai síterepeken. Az elmúlt napok és éjszakák biztató időjárása után sok helyen komoly munkával tették síelésre alkalmassá a pályákat. Azonban hétvégére jelentősen elromlott az időjárás és eső áztatta el a felépített pályákat, vagy ónos eső vonta be vastag jégréteggel a lifteket, a pályákat, vagy a síterephez vezető parkolókat és utakat.

A nagyobb síterepeink közül Mátraszentistvánban kénytelenek voltak bezárni szombatra az ónos eső miatt. Azóta már tudjuk, hogy a bezárás holnap is tart, és előreláthatóan csak hétfőtől lehet ismét síelni a szentistváni Síparkban.

Eplénybe is megérkezett a rossz idő. Itt vasárnap nyitva lesznek, de a pályák kímélése érdekében a tervekhez képest kisebb felületen lehet majd csúszni holnap. Vasárnap reggel kilenctől délután négyig lesznek nyitva. Az 1-es alja, az 1/b sípálya, a 6-os teteje, az egyes tanulópálya lesz nyitva. A felvonók közül az 1-es csákányos és az 1-es tanuló üzemel majd.

Sajnos Sátoraljaújhelyen is az ónos eső, majd az eső tette tönkre sokak szórakozását. A II-es pálya hóminősége sokat romlott, ezért a következő fagyokig nem használható, azonban az egyes pályán jó a hóminőség, szombaton is sokan csúsztak rajta - a kitartó eső ellenére is.

Visegrádon is elmaradt a szombati síelés a mindent eljegesítő ónos eső miatt. Vasárnap itt is zárva tartanak, a következő nyitás időpontja még bizonytalan.

Kékestető sem maradt ki a rosszból. Itt is szünetel a síelés, a szombati esti csúszás elmarad, és a tervek szerint vasárnap is zárva tartanak.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.