Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eső és ónos eső rontotta el a hazai síelést szombaton

2012.12.15. Bata Attila

Eső és ónos eső rontotta el a hazai síelést szombaton A kissé bizonytalan időjárási előrejelzésekből a legrosszabb variációk jöttek be szombatra az ország legtöbb részén. Az előkészített pályákat eső vagy ónos eső áztatta el, és tette tönkre azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a hazai síterepek az elmúlt napokban hoztak a mostani hétvégéért.
A legrosszabb forgatókönyv szerint alakult a szombati nap a hazai síterepeken. Az elmúlt napok és éjszakák biztató időjárása után sok helyen komoly munkával tették síelésre alkalmassá a pályákat. Azonban hétvégére jelentősen elromlott az időjárás és eső áztatta el a felépített pályákat, vagy ónos eső vonta be vastag jégréteggel a lifteket, a pályákat, vagy a síterephez vezető parkolókat és utakat.

A nagyobb síterepeink közül Mátraszentistvánban kénytelenek voltak bezárni szombatra az ónos eső miatt. Azóta már tudjuk, hogy a bezárás holnap is tart, és előreláthatóan csak hétfőtől lehet ismét síelni a szentistváni Síparkban.

Eplénybe is megérkezett a rossz idő. Itt vasárnap nyitva lesznek, de a pályák kímélése érdekében a tervekhez képest kisebb felületen lehet majd csúszni holnap. Vasárnap reggel kilenctől délután négyig lesznek nyitva. Az 1-es alja, az 1/b sípálya, a 6-os teteje, az egyes tanulópálya lesz nyitva. A felvonók közül az 1-es csákányos és az 1-es tanuló üzemel majd.

Sajnos Sátoraljaújhelyen is az ónos eső, majd az eső tette tönkre sokak szórakozását. A II-es pálya hóminősége sokat romlott, ezért a következő fagyokig nem használható, azonban az egyes pályán jó a hóminőség, szombaton is sokan csúsztak rajta - a kitartó eső ellenére is.

Visegrádon is elmaradt a szombati síelés a mindent eljegesítő ónos eső miatt. Vasárnap itt is zárva tartanak, a következő nyitás időpontja még bizonytalan.

Kékestető sem maradt ki a rosszból. Itt is szünetel a síelés, a szombati esti csúszás elmarad, és a tervek szerint vasárnap is zárva tartanak.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.