Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb komoly havazás az osztrák síterepeken

2010.03.15. | Szerző: Bata Attila
Újabb komoly havazás az osztrák síterepeken Osztrák meteorológusok szerint ezen a héten is megismétlődhet a múlt heti havazás. A múlt héten az osztrák hegyekben 30-50 cm friss hó hullott. A múlt hetihez hasonló nagyságú márciusi havazás várható most is, bár a hómennyiséget tekintve most más területek lesznek szerencsésebbek.
h i r d e t é s
Hétfő óta havazik Salzburg tartományban, több helyen is fennakadásokat okozva a forgalomban. A havazás még kedden is kitart és a szerencsésebb síterepeket újabb fél méter friss hóval borítja be. A helyi meteorológusok szerint kedden a hóhatár 500 méter mélyre süllyed Salzburg tartományban, a legtöbb helyen 30 cm friss hóra kell számítani, de az 1500 méter feletti régiókban az 50 centiméter is valószínű.

Most az Alpok északi oldalán található síterepek lesznek a szerencsésebbek, a havazás a nyugati Arlbergtől a keleti Schneebergig főleg ezen az oldalon várható. A legszerencsésebb részek közé tartozik majd Wilder Kaiser és Hochkönig síterepe, valamint a Tennengebirge és Dachstein környéke.

Sajnos a hét második fele már nem tűnik ennyire bíztatónak. Szerdától fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, és beköszönt a tavasz Ausztriában is. Csütörtökön már sok helyen 10 fok körül alakul majd a hőmérséklet, de néhány helyen akár a 14-15 fokot is elérheti az átmeneti tavasz. A tavasz szerelmeseinek egy kicsit még várniuk kell majd, hiszen a jövő hét elejei előrejelzések már ismét fagypont körüli hőmérsékletekről szólnak. Szóval, változatos időjárásra számíthatunk a következő időszakban, a húsvét körüli időszak időjárása pedig még teljesen kiszámíthatatlan.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel #Covid infók síelőknek FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »