Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

80 fejlesztés várható idén a Nordica Síarénában

2012.10.21. sielok.hu

80 fejlesztés várható idén a Nordica Síarénában "A tavalyi évben összesen hét fejlesztés történt a magyar sípályákon, az idén viszont Eplény csinál nyolcvanat." - áll a Nordica Síaréna legfrissebb sajtóközleményében. Mi is kíváncsian várjuk az újdonságokat, melyekről hétről hétre beszámolunk. Íme a hét újdonságai a Bakonyból:
A jelentős mértékű fejlesztéseknek köszönhetően a Nordica Síaréna az idei télre teljesen megújul. Az egyes csákányos felvonó tetejétől az egyes pályáig 185 méter hosszúságban és 60 méter szélességben kialakításra került az 1/b pálya, amely már a második új sípálya idén Eplényben.

A malom-völgyi fóliázott víztározó tó medrének kitakarításával és a tó bővítésével a hóágyús víz tárolására szolgáló űrtartalom 6 000 köbméterrel megnövekedett, így a teljes kapacitás most 23 000 köbméter. A szintén kibővített ülepítő tó és a fóliázott víztározó közötti patakrész alját is kifóliázták, a későbbi eliszapolódás megelőzése miatt. Annak érdekében, hogy a megnövekedett tartalékvíz mennyiség eljusson a hegytetőre a szivattyúrendszer teljesítményét 75%-kal megnövelték, pedig eddig sem volt alacsony.
A kanyargó patak alját már fólia borítja
A kanyargó patak alját már fólia borítja
Holle Anyó udvara 150 fő befogadására képes bútorzattal lesz gazdagabb és esténként kivilágítást is kap. Akik magasabbra vágynak, azok felmehetnek a Nordica Síaréna 60 négyzetméteres Port.hu Napfény Teraszára, amelyet a tároló-konténer tetején alakítottak ki, étel és ital kiszolgálással. Holle Anyó éttermét is elérték a fejlesztések, ugyanis az új és régi étteremrész teljes bútorzatát kicserélik.

A síelni tanulók kedvében járva az oktatópálya vadonatúj elemekkel bővül. Aki a tanulópályát már kinőtte, annak nem kell félni a csákányos felvonóktól sem, mivel a ki és beszálló részeknél jelentős földmunkát végeztek a gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb használat érdekében.
A pályabővítés érdekében jelentős földmunkákat végeznek el Eplényben
A pályabővítés érdekében jelentős földmunkákat végeznek el Eplényben
Az eplényi sípályák fejlesztése a siarena.hu honlapon is nyomon követhető, de itt is hamarosan újabb hírekkel jelentkezünk!
KOMMENTEK
illeskese | 2012.10.22. 08:47
Az 1/b az egyes csákányos mellett van. A 6-os pálya az melyik?
Ebele Bálint | 2012.10.22. 09:37
Az új 1/b pálya a csákányos bal oldalán van és az egyes pálya kanyarjától az egyes csákányos kiszállójáig tart 185 méter hosszan és 60 méter átlagszélességgel. A szintén új 6-os pálya pedig a csákányos jobb oldalán van 500 méter hosszan és átlagosan 55 méter szélesen terül el. Holle Anyótól egészen az egyes csákányos kiszállójáig tart.
illeskese | 2012.10.22. 10:18
Tehát akkor az egyes csákányossal most végig lehet menni, nem csak félútig közlekedik. Jól gondolom? :)
Szkíta1 | 2012.10.22. 13:40
Szerintem ez lesz a worst-case. Mármint, hogy az 1-es csákányos megy teljes hosszában. Jobbra és balra hatalmas lankás és egy fokkal meredekebb síterület nyílik, hülyeség lenne csak az alsó 400 métert járatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.