Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fekete hétvége: két halálos síbaleset Karintiában

2014.03.30. sielok.hu

Fekete hétvége: két halálos síbaleset Karintiában Vasárnap délelőtt szinte egy órás időtartam alatt négy súlyos síbaleset is történt az osztrák Karintia tartományban. Mind a négy esethez (Mallnitz, Mölltal, Nassfeld és Heiligenblut) mentőhelikoptert kellett hívni. A balesetekben két síelő meghalt, másokat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.
Szívszorító családi tragédia történt a Mölltal-gleccseren tudósít az ORF. A terep felső részén apa és fia úgy döntött, hogy a pályán kívül síelnek. Túlmentek azon a részen, ahonnan még le lehetett volna csúszni, és egy meredek, szakadékos részen találták magukat. Itt a 45 éves édesapa az egyik sziklafalról leesett és 20 métert zuhant, a helyszínen életét vesztette. A 16 éves fia is lecsúszott a sziklán, de neki sikerült megkapaszkodnia, később a hegyimentők hozták le a sziklásról. Őt helikopterrel szállították kórházba.

A Mölltalhoz közeli Mallnitz síterepén egy helyi sítúrázó a Hochalmspitze alatti hegyoldalban próbált átcsúszni, amikor a lenti patakmederbe zuhant és belehalt a sérüléseibe.

Ma Nassfeld és Heiligenblut pályáin is súlyos balesetekhez kellett kihívni a helikoptereket. Mindkét síterepről egy-egy síelőt kellett a kórházba szállítani.

KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.