Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél méteres friss hó Ausztriában

2012.04.13. Stánicz Balázs

Fél méteres friss hó Ausztriában Úgy látszik a télnek még nincsen vége az osztrák hegyekben; az április eddig a havasabb arcát mutatja, az elmúlt hétvégén és csütörtök reggel is jó néhány út csak hólánccal volt járható. Hétvégétől újabb havazás jön.
Az elmúlt hétvége zimankót és havazást hozott Ausztriába, az alacsonyabb völgyek is újra befehéredtek. Különösen hideg volt Húsvét hétfőjén, ekkor a völgyekben is telet idéző hőmérsékletek uralkodtak; így például Saalbachban -8 fokot mutattak a hőmérők. Még ennél is hidegebb volt a hegyekben; 2000 méteren -10 fok, míg a gleccsereken a -17 sem ment ritkaságszáma ezen a napon. Szerdáról csütörtökre virradóra ismét friss hó esett; nagyobb mennyiség elsősorban a nyugati tartományokban. Jellemzően 20-30 centiméterrel növekedett a hóvastagság, helyenként fél méterrel is. A magasabban fekvő hegyi utakon csütörtök reggel kisebbfajta káoszt okozott a friss hó, mivel sokan már nyári gumival közlekednek.

Alig szálltak el a hőfelhők helyüket újabbak veszik át; ismét egy frontrendszer éri el az országot, igaz havazással jellemzően 1300-1800 métertől számolhatunk, majd vasárnap már csökken a hóhatár, ekkor egyes területeken már 1000-1100 métertől hó váltja fel az esőt. Az előrejelzések szerint a jövő héten is marad a hűvös-hideg idő, olyannyira, hogy hétfőn akár 600 méterig is lehavazhat. A magasabb síterepeken hétfőig 20-30 cm friss hóra van kilátás, majd jövő hét szerdán újabb jelentős mennyiségű hó hullhat.

A legtöbb osztrák síterep ezen a héten bezár, aki ezután is síelni szeretne az a még nyitva tartó magasabb síterepeken és a gleccsereken hódolhat szenvedélyének
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.