Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sílövészet: felmentették Tófalvi Évát a doppingvád alól

2016.09.09. MTI

Felmentette a Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) a román színekben versenyző, világkupagyőztes Tófalvi Éva sílövőt a doppingvád alól - közölte pénteken a Székelyhon.ro hírportál.
Kép: Tofalvi Eva / Facebook
Kép: Tofalvi Eva / Facebook
Az IBU - amely áprilisban adta hírül, hogy a székelyföldi sportoló is megbukott a doppingteszten az év eleje óta tiltólistán szereplő meldoniummal - most levélben közölte Tófalvival, hogy - háromhetes márciusi felfüggesztésétől eltekintve - nem tiltja el a versenyzéstől, mivel szervezetében csak minimális mennyiségű meldoniumot találtak.

Az IBU ezek szerint csak a kivizsgálás időszakában - március 8. és 29. között - elért eredményeit törölte volna, de Tófalvi Éva azóta sem vett részt egyetlen versenyen, illetve a Román Sí Szövetség által szervezett edzőtáborban sem. A portál szerint a versenyző a IBU hivatalnokainak késlekedése miatt értesült csak most, szeptemberben a felmentő döntésről, így lemaradt a nyári felkészítőkről.

A 37 éves, csíkszeredai születésű sportolónak a március 8-án Oslóban, versenyen kívül levett mintája bizonyult pozitívnak. Tófalvi felfüggesztésekor elismerte, hogy - orvosi javaslatra - szedett a szívgyógyszerből, még mielőtt az tiltólistára került volna.

Tófalvi Éva a 2008/09-es idényben a 15 kilométeres egyéni versenyszámban nyert világkupát az ausztriai Hochfilzenben. A téli sportok egyik legeredményesebb versenyzőjeként az utóbbi két téli olimpia megnyitóján (2010-ben Vancouverben és 2014-ben Szocsiban) ő volt Románia zászlóvivője.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hivatalos tilalmi listáján ez év eleje óta szerepel a meldonium, amely szívgyógyszerként, Mildronat néven terjedt el elsősorban a balti államokban és Oroszországban. A szer javítja a vérkeringést, így növeli a sportolók fizikai és mentális terhelhetőségét.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.