Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Feuerkogel és Gosau: Új liftek és hóágyúk

2010.01.04. Stánicz Balázs

Feuerkogel és Gosau: Új liftek és hóágyúk Felső-Auszria elfeledett hegye, a Feuerkogel úgy tűnik ébredezik álmából. Az idei szezonra teljesen megújult az impozáns Dachstein árnyékában fekvő síterep, ahol az idei szezonra egyszerre két új felvonót adtak át.

Feuerkogel: Új kabinos és hatüléses lift

Tervek már évek óta voltak, a szükséges anyagi háttér azonban csak az elmúlt nyáron lett meg, így el is kezdődtek a munkálatok a tartomány legnaposabb síterepén, Feuerkogelen.

A síparadicsom két új felvonóval bővült, nevezetesen egy nyolcüléses kabinossal, melyeknek kabinjait az osztrák Carvatech cég építette, és egy hatszemélyes ülőlifttel. A kabinost Gsollbahnra, míg az ülésest Grubersunkbahnra keresztelték.

Emellett bővítettek a hóágyúrendszert és a pályák terén is vannak változások, elsősorban pályakorrekciókat hajtottak végre, továbbá egy-két új szakaszt is létrehoztak, így még több kilométer és sípálya felület áll a síelők és a hódeszkások rendelkezésére.
Az új hatüléses hegyállomása
Az új hatüléses hegyállomása
Az idei fejlesztések 16,4 millió eurót kóstáltak, amit teljes egészében a tartomány állt a Feuerkogel Neu projekt keretében.

Gosau: Új hóágyúk

Bár kevésbé látványos, annál fontosabb fejlesztésre került sor a Dachstein West sírégióhoz tartozó Gosau síparadicsomában. A kellemes síterepen több millió eurót költöttek a hóágyúrendszer fejlesztésére, aminek keretében újabb vezetékeket fektettek le a Hornspitz területén és egy új víztározót is építettek.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Der Ulmenhof
2015-ben felújított, igényes, 2-8 fős apartmanok Gosauban, Dachstein-West síterepétől 2,5 km-re, az ingyenes síbusztól 30 méterre! Az apartmanok a téli szezonban 7 éjszakára foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Gutjahr csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A családi vezetésű 4 csillag Superior színvonalú szálloda Abtenau központjában található a helyi karkogeli sípályák közelében, Dachstein West-Ananbergtől pedig 11 km-re. A wellness részlegben beltéri medence, szauna, szolárium és fitneszterem áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.