Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Finnek nyerték a feleségcipelés versenyét az USA-ban

2012.10.08. Bata Attila

Az észak-amerikai Maine állam síterepe, Sunday River, adott otthont hétvégén az egyik legérdekesebb páros versenynek, a feleségcipelés amerikai versenyének. A verseny lényege, hogy az asszonyt egy 250 méteres akadályokkal teli pályát kell átvinni, ha tűzön még nem is, de például vizes árkon keresztül.
Az idén már 13. alkalommal rendezték meg a versenyt a síterepen. Az idén ötven pár nevezett, bár a szakértők szerint a verseny már a nevezéskor eldőlt, hiszen a feleségcipelés koronázatlan királyi párja, Taisto Miettinen és felesége, Kristiina Haapanen, a szám négyszeres világbajnokai is átrándultak Finnországból, hogy rajthoz álljanak.

A verseny lényege, hogy egy kb. 250 méteres pályán kell a férfinak végigcipelnie szíve hölgyét, vagy annak hiányában a szomszédját, vagy legalább egy olyan hölgyet, akinek a párja a verseny helyszínén tartózkodik. Ha így nézzük, akkor kissé csalóka a verseny neve.

A legnépszerűbb cipelési stílus az un. észt stílus, ahol a feleség lábát a férfi nyaka köré fonja, és fejjel lefelé lóg a férfi hátán. Az egyik leglátványosabb akadály, amikor a vizes árkon kell átfutni, ilyenkor a feleség feje gyakran a sáros vízbe kerülhet, a közönség legnagyobb örömére. A videó és a képek egy kis ízelítőt adnak a feladatokból.

A hétvégi verseny, finn győzelemmel
Az idei versenyt és ezzel az 530 dolláros (kb. 115 000 Ft) díjat a sportág őshazájából érkező finnek nyerték. Továbbá, a győztes ilyenkor a feleség súlyának megfelelő mennyiségű sört kap, amelyet a finnek megosztottak a többi dobogóssal.

A sportágban világbajnokságot is rendeznek, természetesen Finnországban. A mostani verseny az amerikai selejtező sorozat része, ahonnan a legjobb amerikai páros kivívhatja az indulás jogát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.