Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Finnek nyerték a feleségcipelés versenyét az USA-ban

2012.10.08. Bata Attila

Az észak-amerikai Maine állam síterepe, Sunday River, adott otthont hétvégén az egyik legérdekesebb páros versenynek, a feleségcipelés amerikai versenyének. A verseny lényege, hogy az asszonyt egy 250 méteres akadályokkal teli pályát kell átvinni, ha tűzön még nem is, de például vizes árkon keresztül.
Az idén már 13. alkalommal rendezték meg a versenyt a síterepen. Az idén ötven pár nevezett, bár a szakértők szerint a verseny már a nevezéskor eldőlt, hiszen a feleségcipelés koronázatlan királyi párja, Taisto Miettinen és felesége, Kristiina Haapanen, a szám négyszeres világbajnokai is átrándultak Finnországból, hogy rajthoz álljanak.

A verseny lényege, hogy egy kb. 250 méteres pályán kell a férfinak végigcipelnie szíve hölgyét, vagy annak hiányában a szomszédját, vagy legalább egy olyan hölgyet, akinek a párja a verseny helyszínén tartózkodik. Ha így nézzük, akkor kissé csalóka a verseny neve.

A legnépszerűbb cipelési stílus az un. észt stílus, ahol a feleség lábát a férfi nyaka köré fonja, és fejjel lefelé lóg a férfi hátán. Az egyik leglátványosabb akadály, amikor a vizes árkon kell átfutni, ilyenkor a feleség feje gyakran a sáros vízbe kerülhet, a közönség legnagyobb örömére. A videó és a képek egy kis ízelítőt adnak a feladatokból.

A hétvégi verseny, finn győzelemmel
Az idei versenyt és ezzel az 530 dolláros (kb. 115 000 Ft) díjat a sportág őshazájából érkező finnek nyerték. Továbbá, a győztes ilyenkor a feleség súlyának megfelelő mennyiségű sört kap, amelyet a finnek megosztottak a többi dobogóssal.

A sportágban világbajnokságot is rendeznek, természetesen Finnországban. A mostani verseny az amerikai selejtező sorozat része, ahonnan a legjobb amerikai páros kivívhatja az indulás jogát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.