Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még a hipermodern Flachau síterepén is fejlesztenek

2010.11.10. Bata Attila

Még a hipermodern Flachau síterepén is fejlesztenek Kevés újdonság jellemzi az egyik legismertebb salzburgi síterepet, Flachaut, de ez nem csoda, hiszen így is Ausztria egyik legmodernebb síterepéről van szó, nehéz ehhez már bármit is hozzátenni. Ahogy az új szlogenjük is mondja, "fényévekkel a többiek előtt".
Nem olyan egyszerű Flachau síterepét továbbfejleszteni, hiszen tavaly kicserélték a régi ülőszékest a hegy tetején, amelyhez a hidegben és a szélben könnyen hozzá lehetett fagyni. Tavaly már buborékos, fűtött üléses járt helyette. Van még egy régi kétszemélyes, de az jobbára csak az esti síeléskor megy, és egy-két húzólift, de végül is a kezdőknek és a síiskolásoknak is tanulniuk kell valahol.

A szezon legnagyobb fejlesztésének a star jet 1 felvonó alsó állomásának átépítése számít. A megújuló épület sokkal komfortosabb lesz a réginél, és jóval több szolgáltatással várja majd a síelőket. Az épületben helyet kap egy sportbolt, sítároló, egy síiskola, valamint több kasszát és megújult nyilvános WC-ket találunk majd.

Az osztrák síterepek az utóbbi időben kissé lemaradtak az olasz és francia webkamerák színvonala mögött, ebből a hátrányból faraghat majd az új HD felbontású panorámakamera, amelyet a szezon kezdetére állítanak üzembe.

Minden völgyállomáson új információs képernyőket szerelnek fel, amelyeken a panorámaképek mellett mindig információkat olvashatunk az aktuális hóviszonyokról és hőmérsékletekről.

Szokás szerint a szezon - hóviszonyoktól függően - november végén vagy december elején kezdődhet. A hivatalos nyitóünnepségeket a december 9-i hétvégén tartják a Bayern 1 Ski Opening rendezvénnyel. December végétől már üzemel majd a 1,5 kilométer hosszú kivilágított pálya az Achter Jet mellett, ahol kedd és csütörtök esténként lehet majd síelni.

A rendezvények közül feltétlenül érdemes kiemelni, hogy 2011. január 11-én este itt rendezik a női műlesiklók esti Világkupa futamát. A rendezvényt tavaly tízezren tekintették meg, az idén még több nézőt várnak a szervezők.

A következő szezonban sűrítik a buszközlekedést is. A környékbeli síbuszok főszezonban már negyedóránként közlekednek. Az idén már a 60 kilométerre található Salzburgból is indulnak ingyenes síbuszok, reggel nyolckor a salzburgi Europarktól, és délután négykor vissza Flachauból.

Végül említsünk meg egy körvonalazódó projektet is. A helyiek hatalmas fejlesztésen törik a fejüket. A tervek szerint lift épülne Flachau és Flachauwinkl között, összekötve a két települést, de ezzel együtt létrejöhetne egy Zauchensee-től Alpendorf-ig terjedő összefüggő rendszer. (Wagrain és Flachau között egyelőre még busz jár, de ide is terveznek egy kabinost). A jelenlegi kilátások szerint körülbelül 3-4 évet kell várni a flachaui összeköttetésre.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.