Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Öt kabin zuhant le egy francia síterepen

2011.10.16. Bata Attila

Öt kabin zuhant le egy francia síterepen Franciaországban is készülnek már a szezonra. Flaine síterepén tesztelték a héten a kabinos liftet, amelynek öt kabinja zuhant a mélybe az első próbaúton. Hatalmas szerencse, hogy a 30 métert zuhant kabinokban nem tartózkodott senki sem a síterep dolgozói közül.
Lassan két hónap múlva már indul a szezon Franciaország egyik síterepén, a mesterségesen elcsúnyított Flaine pályáin. Beindul a próbaüzem, itt az ideje az ilyenkor kötelező időszakos felülvizsgálatoknak és ellenőrzéseknek. Ezt tette a síterep is, és annak négy dolgozója, akik valószínűleg sosem felejtik a csütörtök délutánt.

Négyen ellenőrizték a kilenc kabinból álló liftet. Hárman ültek egy kabinban, a negyedik egyedül, egy másikban. Az egyedül utazó munkás elmondta, hogy látta az előtte lévő kabinokat a mélybe zuhanni: „először első, majd a második, majd összesen négy kabin zuhant le. Azt hittem én is meg fogok halni.

A liftet még időben leállították, a négy utast helikopterekkel hozták le a földre. A síterep igazgatója szerint egyelőre még nincs magyarázat a sokkoló eseményre, mindenesetre a francia rendőrség vizsgálja az ügyet.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.