Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Folytatódik a Nagyvillám sípálya fejlesztése

2021.12.29. MTI

Jövőre folytatódik a Nagyvillám sípálya fejlesztése a Visegrád melletti síterepen, jelentősen javítva a sportolás körülményeit - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. az MTI-vel.
Négyévszakos fogadóépület a Nagy-Villámon (látványterv) / Kép: Pilisi Parkerdő
Négyévszakos fogadóépület a Nagy-Villámon (látványterv) / Kép: Pilisi Parkerdő
A több mint 300 négyzetméter alapterületű, tájba illeszkedő, négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei már elkészültek.

A pálya emellett két új felvonóval gyarapodik, és jelentősen bővül a hóágyús kapacitás is, így a nagyobb belföldi pályákkal egy időben tudnak majd nyitni. A fejlesztést az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) támogatja - írták.

A sípálya fejlesztésével együtt, szintén a Felleg-park beruházásához kapcsolódóan jön létre tematikus játszótérrel és vadbemutató kerttel a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ is. A kivitelezés várhatóan 2022 tavaszán kezdődik.

A közlemény szerint a Nagyvillám sípálya ebben a szezonban már látogatható. A pályákat világítják, így 21 óráig lehet sportolni a Visegrád melletti síterepen.

Képek a síterepről december 29-én:
KOMMENTEK
gyulimuli2 | 2021.12.29. 19:12
Drukkolunk hogy minden klappoljon!
Visegrád - Nagyvillám | 2021.12.31. 07:56
27. szezonomat kezdtem a visegrádi sípályán üzemeltetőként, már a 17. szezont csinálom hóágyúkkal, 250-300 tszf magasságban. Egy biztos, a nagy magyar pályákkal együtt nyitni csak profin megtervezett, és kivitelezett hóágyú rendszerrel, valamint egy hozzáértő, tapasztalt üzemeltetővel lehet. Ugyanis a jelentősen alacsonyabban fekvő, és a Duna-völgy kedvezőtlen hatásainak kitett pálya, erős hátrányból indul a hóágyúzás terén, melyhez mindhárom feltételnek klappolni kell. Én minden erőmmel és tudásommal azon vagyok, hogy ez sikerüljön, de ebben most a Pilisi Parkerdő Zrt. a főszereplő. Kívánok nekik sok erőt és kitartást az új esztendőben is. Egy volt kollégájuk: Gutbrod Rezső okl. erdőmérnök, síoktató és jelenlegi üzemeltető
akiss4410 | 2022.01.02. 17:47
Sziasztok!
Kicsit félrevezető a cím: folytatódik. Először is reméljük elkezdődik, aztán majd folytatódik. A mostani szezon két napján, amikor ott jártunk, semmi "elkezdődiket" sem láttunk, nemhogy "folytatódikot". Szép a látványterv, azonban a https://www.e-epites.hu adatbázisa szerint még építési engedélye sincs.
A környékbliek mindannyian reméljük, hogy a régóta igért fejlesztések végre elkezdődnek, és nem csak hamis győzelmi jelentések jönnek a Pilisi Parkerdő Zrt. MTI-nek küldött közleményeiből. Így csak megismételni tudom gyulimuli2 hozzászólását: mi is drukkolunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.