Menü ≡

Tavaly Franciaországban síeltek a legtöbben

2010.01.14. | Szerző: Bata Attila
Tavaly Franciaországban síeltek a legtöbben A francia síterep-üzemeltetők (SNTF) szövetségének elnöke szerint a tavalyi szezonban hosszú idő után ismét a francia síterepekre váltottak a legtöbben síbérletet. A franciák megelőzték az örök elsőnek számító amerikai pályákat, és a mindig előttük végző, de tavaly csak harmadik osztrákokat.
h i r d e t é s
Az idézett statisztika az un. sínapok számát veszi figyelembe. Vagyis egy napijegy egy sínapot jelent, de ha valaki egy hatnapos bérletet vásárol, akkor az már hat sínapot jelent a statisztikában. Ezen logikát követve a tavalyi szezonban Franciaországban 58,5 millió sínapot regisztráltak a 230 francia síterepen. Ezt a statisztikát a legtöbbször az Amerikai Egyesült Államok vezette, utoljára 1979-ben fordult elő, hogy Franciaország végzett az élen. A tavalyi összesítésben az amerikaiak lecsúsztak a második helyre 57,4 millió sínappal, a harmadik helyen Ausztria végzett 56,9 millióval.

Az szervezet elnöke szerint az eredményekhez az is kellett, hogy Franciaországban remek, Észak-Amerikában gyengébb hóviszonyokat találtak a síelők az előző szezonban. Az amerikai adatok az utóbbi tíz évben az 50 és 60 milliós értékek között szóródtak, tavaly előttihez képest 5 százalékkal síeltek kevesebben, ezt a francia elnök a válság számlájára írja.

Szerinte Franciaország azzal került az élre, hogy a síelők 75 százaléka a helyi lakosságból kerül ki, míg az évek óta örök másodiknak számító Ausztria azért csúszott vissza mert vendégköre 75 százalékát a külföldiek teszik ki, akik válság idején kevesebbet költenek külföldi síelésre.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »