Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavaly Franciaországban síeltek a legtöbben

2010.01.14. Bata Attila

Tavaly Franciaországban síeltek a legtöbben A francia síterep-üzemeltetők (SNTF) szövetségének elnöke szerint a tavalyi szezonban hosszú idő után ismét a francia síterepekre váltottak a legtöbben síbérletet. A franciák megelőzték az örök elsőnek számító amerikai pályákat, és a mindig előttük végző, de tavaly csak harmadik osztrákokat.
Az idézett statisztika az un. sínapok számát veszi figyelembe. Vagyis egy napijegy egy sínapot jelent, de ha valaki egy hatnapos bérletet vásárol, akkor az már hat sínapot jelent a statisztikában. Ezen logikát követve a tavalyi szezonban Franciaországban 58,5 millió sínapot regisztráltak a 230 francia síterepen. Ezt a statisztikát a legtöbbször az Amerikai Egyesült Államok vezette, utoljára 1979-ben fordult elő, hogy Franciaország végzett az élen. A tavalyi összesítésben az amerikaiak lecsúsztak a második helyre 57,4 millió sínappal, a harmadik helyen Ausztria végzett 56,9 millióval.

Az szervezet elnöke szerint az eredményekhez az is kellett, hogy Franciaországban remek, Észak-Amerikában gyengébb hóviszonyokat találtak a síelők az előző szezonban. Az amerikai adatok az utóbbi tíz évben az 50 és 60 milliós értékek között szóródtak, tavaly előttihez képest 5 százalékkal síeltek kevesebben, ezt a francia elnök a válság számlájára írja.

Szerinte Franciaország azzal került az élre, hogy a síelők 75 százaléka a helyi lakosságból kerül ki, míg az évek óta örök másodiknak számító Ausztria azért csúszott vissza mert vendégköre 75 százalékát a külföldiek teszik ki, akik válság idején kevesebbet költenek külföldi síelésre.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.